|

Rusya Twitter ve Facebook'a 9 ay verdi

Rusya devleti dünyanın en büyük sosyal medya platformları Facebook ve Twitter’a 9 ay süre tanıdı. Sosyal medya devleri eğer Rus kullanıcıların verilerini Rusya’ya taşımazsa platformlar ülkede kullanılamayacak.

09:41 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:44 - 17/04/2019 Çarşamba
Diğer
Facebook ve Twitter'ın 9 ay içerisinde sunucuları Rusya'ya taşıması gerekiyor.
Facebook ve Twitter'ın 9 ay içerisinde sunucuları Rusya'ya taşıması gerekiyor.

Rus kullanıcılara ait kişisel verilerin bulunduğu sunucuları Rusya’ya taşımadığı için para cezasına çarptırılan Facebook ve Twitter’a Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu(Roskomnadzor) tarafından uyarı yapıldı.

Koşullar yerine getirilmezse yasaklanacaklar

Sputnik’te yer alan habere göre Roskomnadzor başkanı Aleksandr Jarov, “mahkeme görüldü ve şirketler cezalandırıldı. Mahkeme kararına göre bu şirketlere Rusya mevzuatının gerekliliklerini yerine getirmeleri için dokuz ay süre tanındı” dedi.

Facebook ve Twitter'da aklıselimin galip gelmesini ve mevzuat gerekliliklerinin yerine getirilmesini umduklarını kaydeden Jarov, "Umarım, işin sonu sitelerin bloklanmasına varmaz" diye ekledi.

Öncesinde Linkedin ve Telegram’ı yasaklamıştı

Roskomnadzor, 2016'da 5 milyon Rus kullanıcısının bilgilerini Rusya'daki sunucularda saklamasını öngören kişisel verilerin gizliliği kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle mesleki sosyal paylaşım sitesi LinkedIn'e erişimi yasaklamıştı.

2018'de de Rusya'nın Moskova bölgesindeki Taganskiy mahkemesi, Roskomnadzor'un mobil mesajlaşma uygulaması Telegram’a erişimin engellenmesine izin verilmesi yönündeki talebini onaylamıştı.

#Facebook
#Twitter
#Sosyal medya
#Rusya
5 yıl önce