|

Rusya'nın Iron Man zırhı testleri başarıyla geçti

Rusya’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı askeri zırh Ratnik-3, tüm testlerden başarıyla geçti. Kamuflajı kullanan askerler hedefleri daha iyi görüyor ve tek elle ateş edebiliyor.

Yeni Şafak
09:40 - 28/08/2018 Salı
Güncelleme: 09:45 - 28/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Ratnik-3
Ratnik-3

Moskova’da düzenlenen “Ordu 2018” fuarında daha önce tanıtılan Ratnik isimli askeri kamuflajlı zırhların en gelişmiş versiyonu Ratnik-3 tanıtıldı. Titanyum malzemeden üretilen zırhlar üzerindeki elektronik sistem ile askerlerin üzerinde hiç yük yapmıyor hatta 50 kilograma kadar yük taşımayı mümkün kılıyor. Bu gelişmiş zırhı kullanan askerler hedefi çok net görebiliyor hatta tek elle silahları kullanabiliyor.


  • “Ordu 2018” fuarında tanıtılan bu özel kamuflajların testlerinin tamamlandığı, şu ana kadar tüm testleri geçtiği öğrenildi. Askerler için büyük kolaylık sağlayan kamuflaj, hem hayati organları koruyarak ölüm riskini azaltıyor hem de operasyon sırasında hedefe ulaşımı sağlıyor. Askerler üzerinde hiçbir şekilde ağırlık yapmayan kamuflaj, ağırlıkları rahatlıkla taşımaya yardımcı da oluyor.

Ratnik-3’ün testleri başarıyla tamamlaması, Rusya Savunma Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlık, zırhların orduda aktif bir şekilde kullanılabilmesi için bir çalışma başlattı. Zırhlar, seri üretime geçtikten sonra kademeli olarak ordu içinde yaygınlaşmaya başlayacak. Bu yaygınlaşma sürecinin 2025 yılına kadar sürmesi bekleniyor.

#Ratnik-3
#Rusya
#Askeri kamuflaj
6 yıl önce