|

Rüzgar gibi geçti: Seneye görüşürüz Teknofest

Bu yıl dördüncüsü yapılan Teknofest dün ödül töreni ve gösterilerle sona erdi. Festival alanına gelen vatandaşlar uçak, helikopter ve İHA’ları yakından incelerken Türk Yıldızları’nın gökyüzünde çizdiği ay yıldızı hayranlıkla izledi. Ailecek festivale gelen Ahmet Burma “Çok güzel çok eğlenceli. Umarım her sene düzenlenir. Çocukların teknolojiye ayak uydurması inanılmaz bir şey” ifadelerini kullandı.

00:00 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:42 - 27/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin en önemli etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST dün ödüllerin verilmesi ve gösterilerle sona erdi.
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin en önemli etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST dün ödüllerin verilmesi ve gösterilerle sona erdi.
Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve bu sene 4. kez yapılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST dün sona erdi.
Birçok etkinliğin yapıldığı festivalin son gününde festival alanında yoğun kalabalık vardı. Festival alanına gelen ziyaretçiler sergilenen uçak, helikopter, İHA gibi araçları yakından inceleme fırsatı buldu.
Türk Yıldızları’nın gösterisi de nefes kesti. Muhteşem bir performansa imza atarak, gökyüzünde ay yıldız çizdiler. TEKNOFEST kapsamında yapılan yarışmaların birincilerine ödülleri verildi.



ÇOK GÜZEL, ÇOK EĞLENCELİ

  • Festivali gezmeye gelen vatandaşlar da gördükleri karşısında çok heyecanlandıklarını ve üretilen şeyleri çok beğendiklerini söyledi. Ailecek festivale gelen Ahmet Burma
    “Çok güzel çok eğlenceli. Umarım her sene düzenlenir. Çocukların teknolojiye ayak uydurması inanılmaz bir şey. İleriye dönük onlar için çok faydalı bir şey olacak”
    diye konuştu. Havacılık ve uzay mühendisliğinde okuduklarını ve arkadaşıyla festivale geldiklerini söyleyen Ahseni Koçyiğit, de
    “Benim en çok uçağın mekaniği ilgimi çekti. İnşallah daha fazla böyle festivaller görebiliriz”
    dedi.




Robot atmaca havalandı

  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencisi Kemalettin Demirbaş (27) ile yeğenleri Habip (22) ve Rumeysa Demirbaş’ın (21) havalimanları ve tarım arazileri çevresindeki kuş sürülerini uzaklaştırmak için tasarladığı ve TÜBİTAK yarışmasında geçen yıl Türkiye ikinciliği, bu yıl da birincilik elde eden atmaca görünümündeki robot kuş, TEKNOFEST’te sergilendi.



Model Uydu Yarışması sınırları aşacak

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Model Uydu Yarışması’nın, yurt dışından katılımlarla alanında bölgesel lider olması hedefleniyor. Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok,
“Komşu ülkelerden gelip yarışmaya katılan üniversite öğrencileri, takımları olmasını istiyoruz. Final etabında yurt dışından takımlar görmek ve üniversitelerimizle yarışmalarını sağlayarak bunu daha uluslararası bir yarışma haline dönüştürmeyi istiyoruz”
dedi.





2022’de Samsun’da

  • TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, önümüzdeki yılki festivali Samsun’da düzenleyeceklerini belirtti. TEKNOFEST’i bir yıl İstanbul’da, bir yıl Anadolu’da düzenleme kararı aldıklarını hatırlatan Bayraktar, festivalin geçen yıl Gaziantep’te büyük bir coşkuyla yapıldığını anımsattı. Bayraktar, gelecek yıl düzenlenecek festivale ilişkin şunları söyledi:
    “TEKNOFEST 2022’yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun’da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST Karadeniz 2022’de Samsun merkezli olarak Karadeniz’in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek."

#Teknofest
#Türk Yıldızları
#İHA
3 yıl önce