|

Sağlamlığıyla hayrete düşüren 13 otomobil

Sağlam otomobil deyince akıllara ilk olarak Volvo gelse de, aslında dünyanın en dayanıklı ve en sağlam arabalarını sadece Volvo üretmiyor. Mercedes, Audi, VW, Ford, Toyota, Chevrolet ve Renault gibi dev markalar da sağlamlık konusunda rüşdünü ispatlamış durumda. Eğer eski otomobillere de merakınız varsa sizler için derlediğimiz sağlamlığıyla hayrete düşüren geçmişten günümüze son 20 yılın en dayanıklı 13 otomobiline bu haberimizde ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Cihad Önal
09:24 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:59 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mercedes C-Class çarpışma testinde.
Mercedes C-Class çarpışma testinde.

Eğer sağlam bir arabaya ihtiyacınız varsa illa İsveç çeliğinden üretilen bir Volvo’nuzun olmasına gerek yok. Bazı otomobiller hayal kırıklığı yaşatsa da dünya üzerinde her bütçeye uygun onlarca dayanıklı ve sağlam araçlar mevcut.

Sağlamlığıyla hayrete düşüren 13 otomobilin hangileri olduğuna geçmeden önce aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Özellikle videonun 20.saniyesindeki Mitsubishi L300'ün çarpışma anındaki halini hayretle izledim.

Piyasaya çıkan her yeni aracın başına gelebilecek standart çarpışma testleri. Videoda da gördüğünüz üzere bazı markalar ürettikleri modellerle sınıfta kalmış durumda.

Başka bir videoda da 1988 model Toyota Hilux'a yapmadıkları kalmıyor. Araç "bana mısın" demiyor.

İzliyoruz...


Araç nasıl oluyor da dinamitle patlatılan bir binanın çatısından aşağıya düştüğünde bir şey olmuyor, anlamış değiliz.

Bazı arabaların sağlam olup olmadığını çarpışmadan da anlarsın. Nasıl mı? Tabii ki,
3.000 bar basınçlı su
vererek. İlginç bir video. Peugeot 206'yı paramparça ediyorlar. izlemenizi tavsiye ederiz.

Takipçilerimize sorduk: Sizce en sağlam otomobil markası hangisi?

Sizlerin düşüncesi bizler için önemli. O yüzden Twitter'da başlattığımı ankete katılarak, sağlam olduğunu düşündüğünüz otomobil markasını oy verebilirsiniz.


Biz en iyisi lafı daha fazla uzatmayalım sağlamlığıyla hayrete düşüren 13 otomobili sizlerin beğenisine sunalım.

Sağlamlığıyla hayrete düşüren 13 otomobil

Son 20 yılın sen sağlam 13 otomobilini derleyeceğimizden bahsetmiştik. Listemizin ilk sırasında "eğer sağlam bir arabaya ihtiyacınız varsa illa İsveç çeliğinden üretilen bir Volvo’nuzun olmasına gerek yok" desek de durum aslında pek de öyle değil. Çünkü listemizin ilk sırasında 1997 model Volvo S40 yer alıyor.

  • Listenin ikinci sırasına baktığımızdaysa 1998 model Audi A3 ile karşılaşıyoruz. Alman markanın C segmentinde yer alan modeli 4 yıldız alarak o yıllara göre oldukça başarılı sonuçlar veriyor.
  • Sıra geldi 1999 yılına... Ülkemizde de fazlaca tercih edilen Ford Focus, sağlamlık konusunda kendisini ispatlamış modellerden. 64 km hızla gerçekleşen çarpışma testinden araç 5 üzerinden 4 yıldız almayı başarıyor.
  • 2000'li yıllara gelindiğinde VW Polo ve Toyota Yaris bizi karşılıyor. Her iki modelde 4 yıldız alarak döneminin en sağlam araçları arasında yerini alıyor.
2000 model Volkswagen Polo

2000 model Toyota Yaris

  • 2001 model Renault Laguna, rakipleri VW Passat ve Audi A4'ü geride bırakarak o yılın en sağlam araçları arasına girmeyi başarıyor. Çarpışma testinde 5 üzerinden 5 yıldız alan Fransız marka, çok uzun yıllar bu kasada yeniliğe gitmemişti.
  • Renault, 2001 yılında yakaladığı sağlamlık başarısını 2002 yılında da devam ettirdi. Ülkemizde de satışı gerçekleşen Vel Satis isimli modeliye 5 yıldız aldı. Fakat zirvede yalnız değildi. Mercedes Benz C Class ve E Class, Renault'ya arkadaşlık etti.
Renault Vel Satis

Mercedes Benz C Class

Mercedes Benz E Class

  • Artık yavaş yavaş günümüz modellerine yaklaştıkça karşımıza 2007 model Toyota Corolla çıkıyor. Dünyanın en çok satan modellerinden Corolla, 2007 yılında 5 yıldız alarak sınıfının en dayanıklı araçlarından biri seçiliyor.
  • 2008 yılına gelindiğinde Skoda'nın ciddi bir değişikliğe giderek çok büyük satış başarısı yakaladığı Superb modeli karşımıza çıkıyor. Lüks sedan araç, çıkış yakalığı 2008 yılında 5 yıldız alarak "artık ben de buradayım" diyor.
  • 2009 yılında Chevrolet Cruz sağlamlık konusunda yakaladığı başarı, onu en çok tercih edilen modellerden biri haline getirmişti.
  • Artık son birkaç seneye gelindiğindeyse 2016 yılında Seat Ateca, VW Tiguan ve Audi Q2, 2017 yılında Toyota Yaris, Seat Ibiza, Toyota C-HR, Volvo S90 ve Ford Fiesta yer alırken, 2018'de artık markalar sağlam araç üretmeyi öğrenmiş olsa gerek, Nissan Leaf, VW Touareg, Mazda 6, Audi A6 ve Volvo XC40 gibi modeller 5 yıldız alarak bu yılın en sağlam araçları arasına giriyor.
2018 model Volkswagen Touareg çarpışma testiyle sizi başbaşa bırakıyorum. İyi seyirli.
#dayanıklı otomobil
#çarpışma testi
#VW
#Mercedes
#Volvo
#sağlam arabalar
5 yıl önce