|

Samsung akıllı telefon alev aldı

Durduk yere patlayan cep telefonu haberlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Akıllı telefon kullanıcılarını korkutan haber bu kez Nijerya'dan geldi. Samsung kullanıcısı yanan telefonunun fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Nijeryalı kullanıcı Samsung Galaxy S7 Edge model cihazın masada dururken kendi kendine alev aldığını ve kullanılamaz hale geldiğini yazdı.

Yeni Şafak
14:25 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:49 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Kendi kendine alev alan Samsung Galaxy S7 Edge'in üzerindeki hasar net bir şekilde görülüyor.
Kendi kendine alev alan Samsung Galaxy S7 Edge'in üzerindeki hasar net bir şekilde görülüyor.

Samsung Galaxy S7 Edge model kullanan Nijeryalı adam dün akşam saatlerinde Twitter'a birkaç fotoğraf paylaşarak akıllı telefonunun kendi kendine yandığını belirtti. House of Soares kullanıcı isimli kişi, cihazın alev aldığı anda şarjda olmadığını ve ateşi söndürmek için bir kova suyun içine attığını söyledi.


Cihazın neden alev aldığı henüz bilinmese de tahribatın yoğun olarak cihaz gövdesinin alt kısmında gerçekleşmiş olması, batarya ile ilgili bir soruna işaret ediyor. House of Soares’un tweetine yanıt veren Samsung Güney Afrika, olayı açıklığa kavuşturmak için kendileri ile iletişime geçmelerini talep etti.

Lityum-İyon pil kullanan bütün akıllı telefonlar bu tehlikeyi taşıyor. Ancak Samsung'un Galaxy Note 7 faciasından bu yana alev alan Samsung akıllı telefonlar daha fazla dikkat çekiyor. Galaxy S7 Edge, Samsung’un son yıllardaki en popüler amiral gemilerinden biriydi ve Galaxy S10’unun tanıtılması ile birlikte üçüncü yaşını doldurdu.

#Samsung
#Galaxy S7 Edge
#akıllı telefon
5 yıl önce