|

Samsung Galaxy S8 ilk kez bu kadar net görüntülendi

Güney Koreli teknoloji lideri Samsung'un yeni amiral gemisi S8'in en net fotoğrafı sızdırıldı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta telefonun ekran çerçeve oranının bir hayli yüksek olduğu ve fiziksel ana ekran tuşu yerine sanal tuşların yer aldığı görülüyor.

Yeni Şafak
10:51 - 22/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fiyaskoyla sonuçlanan Note 7 sonrası S8 ve S8 Plus, Samsung için büyük önem teşkil ediyor.
Fiyaskoyla sonuçlanan Note 7 sonrası S8 ve S8 Plus, Samsung için büyük önem teşkil ediyor.

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve S8 Plus'ın tanıtımına sayılı günler kaldı. MWC 2017 Fuarı'nda tanıtım tarihi açıklanacak olan yeni amiral gemileri, milyonlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.



S8 ve S8 Plus için, Samsung tarihinin belki de en önemli telefonu olduğunu söyleyebiliriz. Zira Note 7 fiyaskosu sonrası firmaya olan güven sarsıldı. 2016 yılı son çeyrek satış rakamları da bunu açık bir şekilde gösteriyor. Son dönemlerde Samsung'un bir hayli gerisinde olan Apple, bu fiyasko sayesinde son çeyrekte Güney Koreli teknoloji devini geride bırakmayı başarmıştı.



Bu nedenle Samsung, Galaxy S8'in özellikle tasarımına büyük önem gösteriyor. Ekran çerçeve oranının bir hayli yüksek olacağı telefon, sadece kavisli ekrana sahip olacak. Yani önceki serilerde olduğu gibi S8 düz, S8 Plus kavisli ekran olmayacak. Her iki telefon da kavisli (edge) ekrana sahip olacak, aradaki en büyük fark ise ekran boyutu olacak.



İşte S8'e dair en son ve en detaylı görüntü,

@VenyaGeskin1

isimli

Twitter

hesabından yayınlandı:





Fotoğrafta bu zamana kadar anlatılan tüm detayların yer aldığı görülüyor. Ekran çerçeve oranı bir hayli yüksek ve Samsung logosu kaldırılmış. Fiziksel ana ekran tuşu yerine sanal tuşlar yer alıyor. Parmak izi tarayıcısı ise yüksek ihtimalle telefonun arka kısmında bulunuyor.



Samsung Galaxy S8'in bu özelliklerle gelmesi bekleniyor:


  • > 5.7-inç Super AMOLED ekran, 2K (1440p) çözünürlük
  • > Gorilla Glass 5 koruma
  • > Snapdragon 835 yonga seti
  • > Adreno 540 grafik işlemci
  • > 12-megapiksel arka, 8-megapiksel ön kamera







#Samsung
#Galaxy S8
7 yıl önce