|

Samsung Gaziantep’e hastane kuracak

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho yaptığı açıklamada, Gaziantep’e büyük bir hastane yapılacağını ve adının Samsung Hastanesi olacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:41 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:46 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Hastane müjdesini Güney Kore büyükelçisi yapılırken, hastanenin adının Samsung Hastanesi olacağı açıklandı.
Hastane müjdesini Güney Kore büyükelçisi yapılırken, hastanenin adının Samsung Hastanesi olacağı açıklandı.

Teknoloji devi Samsung, sosyal konularda da adından söz ettirmeye devam ediyor. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho adının Samsung Hastanesi olacağı hastanenin Gaziantep'e kurulacağını müjdeledi. Cho hastanenin kapasitesinin 900 yatak olacağını söyledi.




Okulda yapılacak


Cho yaptığı açıklamada Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Gaziantep ve Suruç'a 4 bin öğrenci kapasiteli 4 okul, Gaziantep'e İtalya - Samsung ve Türkiye ortaklığında bin 900 yatak kapasiteli 'Samsung Hastanesi' kurulacağını söyledi. Habertürk'de yer alan habere göre Cho “Gaziantep'e Samsung markalı bir hastane kuruluyor. İnşaat başladı. Hastanede, personelin çoğu Türk olacak. Hastane kurma fonunu Samsung'un sağladığını biliyorum. Toplam 4 okul yapılacak. Bunlardan 2'si Gaziantep'te, 2'si Suruç bölgesinde olacak. Gaziantep'teki okulların birinin ekim ayında açılışı yapılacak. Her bir okul bin öğrenci kapasiteli olacak” ifadelerini kullandı. Cho, bu okul ve hastaneler için AFAD başkanlığı ile irtibat olduklarının altını çizdi. Cho ayrıca “Önümüzdeki yıllarda, 6 adet sağlık merkezi kurmayı hedefliyoruz. Henüz ne kadar büyük ölçekli olacağına dair kararları vermedik” diye konuştu.



#Yunsoo Cho
#Gaziantep
#Samsung Hastanesi
8 yıl önce