|

Samsung, Siri’nin geliştiricisini satın alıyor

Samsung, en büyük rakibi Apple’ın Siri uygulamasını geliştiren Viv ekibini satın alacağını resmen duyurdu.

Yeni Şafak
11:57 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:03 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Samsung bu satın almayla rakiplerini kişisel sanal asistanı konusunda geçmeyi hedefliyor.
Samsung bu satın almayla rakiplerini kişisel sanal asistanı konusunda geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji devleri yapay zekâya yatırım yapmaya devam ediyor, bu konuda projeler ve satın almalar ile yollarına devam ediyorlar.

Apple'ın Siri, Microsoft'un Cortana ve Google'ın Asistan gibi sanal asistanları hali hazırda kullanımda.

Google 4 Ekim'de yaptığı etkinlikte sanal asistanını Google Allo ile de birleştirmiş, daha da geliştirildiğini duyurmuştu.



Samsung sanal asistan konusunda önemli bir adım atarak, rakiplerine yetişmek istiyor ve bunu yapmak için Apple'ı kendi silahıyla



Samsung, Apple'ın sanal asistanı Siri'yi geliştiren ekibi satın aldığını duyurdu


Siri'yi geliştiren Viv Labs ekibi son olarak TechCrunch Disrupt 2016 etkinliğinde Viv adı verilen oldukça gelişmiş asistan uygulamasını tanıtmıştı. Siri'ye nazaran daha karmaşık sorulara da cevap verebilen asistan, her cihazda çalışabilme özelliği ile rakiplerinden sıyrılıyordu.

Samsung bu satın alımla kişisel sanal asistanı mobil cihazlarına, servislerine ve diğer yapay zekâ projelerine bütünleşmiş etmeyi planlıyor.

Satın alma tutarı hakkında bilgi verilmezken, Viv Labs ekibinin yeni ürününün 2017 ikinci çeyreğinde Samsung cihazlarda yerini alması bekleniyor. Bu olasılık Galaxy Note 8'de kişisel asistanın yer alabileceği düşüncesini akıllara getiriyor.



Güney Koreli teknoloji devi bu satın almayla kendi akıllı asistanını geliştirme yolunu tercih etmemiş diyebiliriz. Viv'in geliştiricileri olan Adam Cheyer, Dag Kittlaus ve Chris Brigham, Apple'ın Siri'yi 2012'de satın almasının ardından kademeli olarak şirketle yollarını ayırmıştı. Bu 3'lü daha sonrasında Viv Labs'ı kurarak yoluna devam etme kararı almışlardı. Viv Labs 2012 yılından 2015 yılına kadar 22 milyon doların üzerinde çalışmalarına fon bulmayı başarmışlardı. TechCrunch'ta yer alan habere göre, Viv Labs Samsung çatısı altında bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeyi sürdürecek. Samsung'un bu satın almayla Siri ve benzeri akıllı asistanlara güçlü bir karşılık verebileceği ve onlarca modeline adapte ederek ürünlerini güçlü ve akıllı bir çözüme kavuşturacağını söylemek mümkün.


#Samsung
#Viv
#Viv Labs
#Kişisel Asistan
8 yıl önce