|

Samsung'dan 2019'a damga vuracak 3 yeni teknoloji

Samsung, önümüzdeki yıl tanıtacağı akıllı telefonlar için bir dizi patent başvurusunda bulunarak kullanıcıları heyecanlandırmaya başladı. İnternete sızdırılan fotoğraflarda firmanın ekran içi kamera ve ekrana gömülü parmak izi teknolojilerini kullanacağını görüyoruz. Samsung, 2019'da rekabeti başka bir boyuta taşımak için yeni teknolojilerle karşımıza çıkmayı planlıyor.

Yeni Şafak
14:07 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:16 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Samsung Galaxy S9 ve S9+'ların yerini alacak olan Galaxy S10'larda bu yeni teknolojilerin kullanılması bekleniyor.
Samsung Galaxy S9 ve S9+'ların yerini alacak olan Galaxy S10'larda bu yeni teknolojilerin kullanılması bekleniyor.

Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefon sektöründe uzun yıllardır yeniliklere öncülük ediyor. Ancak firma son birkaç yıldır bayrağı Çinli üreticilere kaptırmaya başladı. Android’e büyük yatırımlar yapan Huawei, son tanıttığı akıllı telefonlarla en yenilikçi firma konumuna yükseldi.

Samsung Display’in birkaç gün önce gerçekleştirdiği etkinlikte firmanın yeni cihazlarında kullanacağı teknolojiler tanıtıldı.


Tasarım dilini değiştirmeye hazırlanıyor

Firma ilk olarak ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin tanıtımını yaptı. Şimdiden Çinli üreticilerin tanıttığı bazı amiral gemilerinde bu teknoloji kullanılıyor. Ancak asıl dikkati çeken nokta, ekran altı sensör teknolojisi.

Bu teknolojinin sensörleri ve kamerayı ekranın altına saklayabileceği belirtiliyor. Akıllı telefonların yeni tasarım dili olan çerçevesiz ekranları sürgülü ekran veya çentik olmadan mümkün hale getirebilir.

Yeni ekran teknolojileri geliyor

iPhone X ile başlayan çentik tasarımını net bir şekilde kullanmayı reddeden Samsung, çözümü bu şekilde bulmuş. Bu gelişmeler son kullanıcılar için oldukça heyecan verici.

Etkinlikte tanıtılan diğer teknolojiyse ekrandan geri bildirim yapan sanal tuşlar. Bu da gelecek AMOLED ekranlarda mümkün olacak.

Samsung’un son tanıttığı teknolojiyse ‘SoD’ olarak adlandırıldı. Bu teknoloji sesi ekran üzerinde titreşimlerle oluşturuyor. Xiaomi benzer bir teknolojiyi Mi Mix cihazlarında uzun bir süredir kullanıyor.

#Samsung
#Ekran
#Kamera
#Akıllı telefon
5 yıl önce