|

Sanatçılar ses oldu uygulama büyüdü

Türk Telekom, görme engelliler için yepyeni dünyaların kapılarını açan ve görme engelli kitapseverlerin telefondan dinleyebileceği yaklaşık 2 bin sesli kitabın bulunduğu "Telefon Kütüphanesi" uygulamasındaki arşivini gönüllülerin katkılarıyla zenginleştiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Görme engelliler için kitap seslendirmek isteyen gönüllüler, kitapları daha kolay ve pratik bir yöntemle okuyarak görme engellilere ulaştırmaya başladı.
Görme engelliler için kitap seslendirmek isteyen gönüllüler, kitapları daha kolay ve pratik bir yöntemle okuyarak görme engellilere ulaştırmaya başladı.

Türkiye’nin görme engellilere yönelik ilk "Telefon Kütüphanesi", daha fazla görme engelli kitapsevere lokasyon bağımsız ulaşma hedefiyle, sabit telefonlar üzerinden verdiği hizmetini mobil uygulamaya da taşıdı. Bu sayede görme engelliler için kitap seslendirmek isteyen gönüllüler, kitapları daha kolay ve pratik bir yöntemle okuyarak görme engellilere ulaştırmaya başladı.

BİR YILDA 6 BİN SAYFA OKUDU

Gönüllülerin ilgisinin de her geçen arttığı proje Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı aracılığıyla tanışan Diş Hekimi Mehtap Tolu, "Kitaplara Ses" mobil uygulaması üzerinden seslendirdiği kitaplarla görme engellilere yeni dünyalar keşfetme fırsatı sunuyor. Bir yıldır "Telefon Kütüphanesi"nin mobil cihazlar için geliştirdiği uygulama üzerinden kitapları okuyan Tolu, son bir yılda toplam 20 kitaba ses vererek "Telefon Kütüphanesi" için 6 bin sayfa kitap okudu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BÜYÜK DESTEK

Bu arada; “Telefon Kütüphanesi"nin betimlemeli resim sergisi "Tablolar Konuşuyor" ile görme engelli kullanıcılarının 20 adet dünyaca ünlü tablolaya erişimini sağlandı. "Tablolar Konuşuyor" projesine, medya, sanat ve siyaset dünyasından isimler de sesleriyle destek vererek gönüllü tablo seslendirdi.

#Türkiye
#Mehtap Tolu
6 yıl önce