|

Savcılık harekete geçti: Terör propagandası yapana soruşturma başlatıldı

20 Ocak 2018 saat 17:00'dan tarihinde Afrin bölgesinde TSK eşliğinde başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ devam ederken, sosyal medyadan yine gerçek dışı haberler kullanılarak terör propagandası yapılmaya başladı. Durumun önüne geçmek isteyen Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları ise paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlattı.

Yeni Şafak
15:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 15:27 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, PKK lehine propaganda yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlattı.
Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, PKK lehine propaganda yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlattı.

TSK’nın Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan tarihinde başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ harekatı tüm hızı ile devam ediyor.

Harekat planlamasında sadece teröristler ve terör unsurlarına ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçleri hedef alan TSK, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyeti gösteriyor.

Bu harekat süresince sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan kişiler, gerçek dışı paylaşımlarda, hatta harekat ile alakası olmayan görüntüleri harekat sırasında gerçekleşmiş görüntülermiş gibi paylaşmaya başladı.

Duruma el atan Ankara, Van, Diyarbakır, Mardin ve Muş Cumhuriyet Başsavcılıkları, sosyal medyadan gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma başlattı.


#TSK
#Terör
#Propaganda
#Cumhuriyet Başsavcılığı
6 yıl önce