|

Seat Leon baştan aşağı yenilendi

Yenilenen tasarımıyla 2019 Seat Leon, gelecek yıl satışa çıkacak. Markanın C segmentinde yer alan iddialı modeli Leon, kamuflajlı haliyle test sürüşü esnasında kameralara yakalandı. Dördüncü nesliyle 2019 yılında satışa çıkacak olan yeni Seat Leon hakkında bilinen her şeyi bu haberimizde derledik.

Yeni Şafak
12:06 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:07 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dördünü nesil Seat Leon'un muhtemel tasarımı
Dördünü nesil Seat Leon'un muhtemel tasarımı

Yenilenen görüntüsüyle gelecek yıl satışa çıkacak olan 2019 model Seat Leon, test sürüşü esnasında kameralara yakalandı.

Kamuflajlı haliyle görüntülenen yeni Seat Leon, markanın SUV modeli olan Seat Tarraco ile aynı izleri taşıdığı dikkati çekiyor.



Yeni Leon, MQB platformu üzerinde devam edecek

2019 Seat Leon, MQB platformu üzerinde devam edecek. Volkswagen’in ilk kez Golf 7’de kullanmaya başladığı ve VW Grubu bünyesinde yer alan diğer modellere de uygulamaya başladığı MQB platformu, yeni Seat Leon’da da kullanılmaya devam edecek.



Daha geniş iç mekan

Dördüncü nesil Seat Leon’da arka taraftaki yolcuların daha geniş bir alanda yolculuk yapması için aks mesafesinde değişikliğe gidildi. Aynı sınıfta ve aynı platformda yer alan VW Golf ve Skoda Octavia modellerinden daha ferah bir alan sunuyor.


Dizel ile yola devam

1.6 litrelik dizel motor seçeneğiyle yoluna devam edecek olan yeni Seat Leon ayrıca, 1.0 ve 1.5 litrelik benzin seçeneklerine de sahip olacak. Son yıllarda birçok markanın tercih ettiği hibrit motora, Seat’ta geçmeye hazırlanıyor.


İlerleyen zamanlarda 48 volt hafif hibrit teknolojisinin de yer alması beklenen seçenekler arasına 2020 yılında plug-in hybrid versiyon da eklenecek. Bu versiyon, yalnızca elektrikli olarak 50 kilometre menzil sunacak.

#Seat Leon
#VW Golf
#Skoda Octavia
5 yıl önce