|

Sega efsane konsolunu yeniden üretecek

Sega, nostaljik oyun konsolu Mega Drive’ın Mini versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cuma günü Sega Fes 2018 etkinliği kapsamında Mega Drive Mini ismiyle efsane konsol Mega Drive’ın minyatür versiyonu tanıtıldı. Şirket, bazı klasik oyunları önümüzdeki yaz Nintendo Switch’e getireceğini de duyurdu.

Yeni Şafak
16:42 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 16:45 - 15/04/2018 Pazar
Diğer
Mega Drive Mini nostaljik çizgileriyle dikkat çekiyor.
Mega Drive Mini nostaljik çizgileriyle dikkat çekiyor.

Sega geçici olarak Mega Drive Mini olarak adlandırılan cihazın, Mega Drive’ın 30. yaşı için çıkarılacağını ve belirli sayıda klasik oyunu olacağını söylüyor. Firma daha önce de Retro tasarımlı donanımlar üretmişti. Markasını daha önce retro Atari konsolları da üreten AtGames’e lisanslamış ve aralarında Sega Genesis Flashback’in de bulunduğu Genesis klonları çıkmıştı.


Bu arada AtGames, Facebook sayfasından yakında satışa sunulacak olan Mega Drive Mini’nin de kendi donanımları olacağını belirtti. Cihaz Nintendo’nun çok popüler olan NES Classic ve SNES Classic konsollarıyla aynı işleve sahip, oyunculara önyüklü olarak sunulan çeşitli oyunları oynama imkanı tanıyor. Oyun konsolu ilk olarak Japonya’da satışa sunulacak. Cihazla beraber hangi oyunların geleceği hakkında ise net bir bilgi yok.

#Sega
#Mega Drive Mini
#Oyun konsolu
6 yıl önce