|

Siri tutuklanmanıza neden olabilir

Akıllı asistan Siri kullanıcılarına yetkililerden uyarı geldi. Son dönemde Siri üzerinden acil servis aramalarının arttığını belirten yetkililer, hattı gereksiz meşgul eden kullanıcıların tutuklanabileceğini ifade etti.

Yeni Şafak
11:16 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:11 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yetkililerden uyardı. Siri ile acil servis numaralarını meşkul edenler tutuklanabilir.
Yetkililerden uyardı. Siri ile acil servis numaralarını meşkul edenler tutuklanabilir.

Apple'ın akıllı asistanı Siri, kullanıcılarının işini oldukça kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ise bu akıllı asistanı son dönemde oldukça yoğun bir şekilde kullanıyor ve işlemlerini sesli komut sistemi ile telefonlarına dokunmadan halledebiliyor.



Hatta canı sıkılan iPhone kullanıcıları vakit geçirmek için Siri ile sohbet edip şakalaşabiliyor. Fakat bu şakalaşmanın dozunu ayarlayamayan kullanıcılar, ne yazık ki yaptıkları hatadan dolayı başlarını belaya sokuyor.



Genellikle acil servis aramaları konusunda oldukça başarılı olan Siri'yi, bazı kullanıcılar eğlence uğruna gereksiz bir şekilde kullanabiliyor. Bu da acil servis numaralarının meşgul olmasına ve gerçekten ihtiyacı olan insanların sisteme erişememesine neden oluyor. Hatta bu durumu şaka boyutuna taşıyanlar dahi bulunuyor.



ABD polisi ise, son dönemde Siri üzerinden 911 aramalarının oldukça arttığını belirtiyor ve bu sebepten ötürü acil yardıma ihtiyacı olan kişilerin ulaşamadığını ifade ediyor. Bu durum neticesinde şaka yolu ile acil servisi meşgul edenlerin tutuklanabileceğinin de altını çiziyor.



Yani kısacası siz siz olun dünya çapında geçerli olan acil servis numaralarını Siri'ye şakayla da olsa söylemeyin. Yetkililerin ifadesine göre şakayla da olsa acil servisi meşgul ettiğiniz takdirde tutuklanmanız kaçınılmaz hale gelebiliyor.





#Siri
#Acil sevis
#Apple
#911
7 yıl önce