|

Son selfie'si oldu!

Bizonla poz vermek isteyenini mi dersiniz, trenden sarkanını mı yoksa boğayla fotoğraf çektirmek için arenaya kaçak girenini mi? Hepsi (ve daha fazlası) sizlere ömür!

Yeni Şafak ve
15:07 - 19/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:10 - 19/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hatırlarsanız bundan 2 ay kadar önce

demiştik. Haberimizin özeti ise tahmin edeceğimiz gibi 'selfie çekeyim derken canımızdan olmamızın an meselesi' oluşu idi. Dikkat etmek lazım, riskli bölgelerde gereksiz atraksiyonlar içerisine girmememiz lazım vs. vs. Aynı şimdiki haberimizde okuyacağımız gibi...



Hindistan'ın simgesi olan Tac Mahal'in Kraliyet Kapısının yukarısında selfie çekmek için merdivenleri tırmanan Japan turist Hideto Ueda (66) dengesini kaybedip merdivenlerden aşağıya düşüyor ve ağır yaralanıyor. Ambulansa kaldırılıp, hastaneye götürülen Ueda hayatını kaybediyor. Bu arada polisin konuya ilişkin kaleme aldığı raporda Ueda ile birlikte aşağıya düşen arkadaşının da ayağının kırıldığı belirtiliyor.







Olayın detayları var tabii ama bizi asıl ilgilendiren kısmı bu kadar. Haliyle benzer örneklerle süslemek daha önemli, kıssadan hisse çıkarmazsak aynısı bizim başımıza gelebilir çünkü.



Bakın mesela geçtiğimiz haftalarda -yine Hindistan'da- gerçekleşen benzer bir olayda da, üç 'çılgın' genç, adrenalin selfie'si çekmek için içinde bulundukları trenin penceresinden sarkıyorlar, içlerinden birisi dengesini kaybedip düşerken, arkadaşı da onu kurtarayım diye müdahil olunca ikisi birden sizlere ömür!






Keza benzer şekilde geçtiğimiz ayda Yellowstone Ulusal Parkı'ndaki bizonla selfie çektirmek isteyen kadın, fotoğraf çektirmeye gönülsüz bizonun boynuzlamasıyla yaşamını kaybetti!



vs. vs.



Velhasıl örnekleri çoğaltmak mümkün ama gördüğümüz gibi 'tehlikeli selfie' artık neredeyse adı ölüm tehlikesiyle birlikte anılır hale gelmiş durumda. Ki bu sebepten ötürü de



Aman diyelim...




#selfie
#cep telefonu
#tac mahal
#akıllı telefon
9 yıl önce