|

Sony gözünü karartı: Akıllı telefonlar DSLR kameraları geride bırakacak

Akıllı telefonlar için dev sensör üreticisi Sony, mobil kameraların geleceği hakkında yeni detaylar paylaştı. Şirket akıllı cihazların yakın bir zamanda DSLR kameraları geride bırakacağını söylüyor.

12:18 - 6/06/2022 Pazartesi
Güncelleme: 12:29 - 6/06/2022 Pazartesi
Diğer
 Akıllı telefonlar, DSLR kameraları geçecek.
Akıllı telefonlar, DSLR kameraları geçecek.

Akıllı telefonlarda kullanılan kamera sensörleri ile büyük bir başarı elde eden Sony, önümüzdeki yıllarda mobil sensörlerin DSLR kameraları geride bırakacağına inanıyor. Yakın tarihli bir iş etkinliğinde Sony CEO'su Terushi Shimizu, akıllı telefon sensörlerinin geleceği hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

DLSR kameralar tozlu raflara kaldırılabilir

Donanımhaber'de yer alan habere göre geçtiğimiz yıl geleneksel CMOS sensörlerinde bulunan fotodiyotların ve piksel transistörlerinin ayrı tabakalara bölündüğü iki katmanlı transistör piksel teknolojisini tanıtan şirket, yeni teknolojinin doygunluk sinyal seviyelerinin yaklaşık olarak iki katına çıkmasına, dinamik aralığın genişletilmesine ve görüntü kirliliğinin azalmasına katkı sağlayacağını duyurmuştu.

Nikkei tarafından bildirilenlere göre, açıklamalarında özellikle şirketin gelişmiş görüntü sensörü teknolojisinden ve her pikselin maruz kaldığı ışık miktarını iki katına çıkaran yapay zeka işlemeden bahseden Sony, bu iki özelliğin hedeflenen gelişmede büyük bir rol oynayacağını ifade ediyor.

Günümüzde akıllı telefon kameraları ve dijital kameraların bir süredir zıt yönde gelişmesi sebebiyle şirketin yeni hedefinin şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.


#Sonny
#Akıllı telefon
2 yıl önce