|

Sosyal medya vergisi Uganda'da yürürlüğe girdi

Uganda’da Facebook, WhatsApp, Viber ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarını kullanan vatandaşlardan vergi alınacak. 1 Temmuz itibariyle başlayan uygulama, hükümet tarafından ‘dedikodu ve yalan haberlerin engellenmesi’ için getirilmiş.

Yeni Şafak
10:25 - 6/07/2018 الجمعة
Güncelleme: 11:27 - 6/07/2018 الجمعة
Diğer
Sosyal medya vergisi uygulamasına Uganda vatandaşları tarafından şiddetle karşı çıkıyor.
Sosyal medya vergisi uygulamasına Uganda vatandaşları tarafından şiddetle karşı çıkıyor.

Büyük tartışmalara yol açan bir uygulama başlatan Uganda, 1 Temmuz’dan beri sosyal ağlara giriş yapmak isteyen kişilerden günlük 5 cent vergi almaya başladı. Sosyal Medya Vergisi olarak adlandırılan bu verginin amacı ‘yalan haber ve dedikoduların yayılmasını engellemek’ olarak belirtiliyor.

Ugandalılar, bu vergiyi ödememek için VPN servislerine yönelse de, buldukları bu çözüm uzun ömürlü olmayacak gibi görünüyor. Çünkü Uganda hükümeti, servis sağlayıcılara verdiği talimatla, VPN’lere erişimin tamamen bloklanmasını istiyor.

Vergi uygulamasını ve VPN kullanımının engellenmesini Çin’in internet kısıtlamalarına benzeten vatandaşlar, bu karara şiddetle karşı çıkıyor. Çin hükümeti, Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi sosyal ağlara ve mesajlaşma platformlarını yasaklamıştı ve VPN kullanımının önünü kesen uygulamalar başlatmıştı.

#Sosyal medya
#VPN
#Uganda
٪d سنوات قبل