|

Sosyal medyada 'Zeytin Dalı' operasyonu: 786 gözaltı

İçişleri Bakanlığı son bir haftalık terör ve güvenlik operasyonlarına ilişkin rakamları açıkladı. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada terör propagandasına yönelik operasyonlarda 786 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
10:23 - 19/02/2018 lundi
Güncelleme: 10:38 - 19/02/2018 lundi
Yeni Şafak
Sosyal medyada terör propagandası yapanlar hakkında gözaltılar devam ediyor.
Sosyal medyada terör propagandası yapanlar hakkında gözaltılar devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, terör ve güvenlik operasyonlarıyla ilgili son bir haftalık bilançoyu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir;

Zeytin Dalı Harekâtının başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden günümüze kadar, operasyona yönelik olarak, 85 eylem/etkinlik gerçekleştirilmiş, sosyal medya üzerinden 587 propaganda yapılmış, olaylarda 116 provokatör tespit edilmiş, yapılan eylem/etkinlik ve propaganda faaliyetleri sonucunda 786 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 1.296 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 392 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.

#İçişleri Bakanlığı
#Sosyal medya
#Siber Suçlarla mücadele
il y a 6 ans