|

Symantec'in 2007 ürünleri piyasada

Symantec; teknoloji ve performans açısından önemli yenliklerle donattığı endüstri lideri güvenlik uygulamaları Norton AntiVirus ve Norton Internet Security'nin 2007 yılı versiyonlarını duyurdu.

Melih Bayram Dede
00:00 - 30/10/2006 Pazartesi
Güncelleme: 12:14 - 1/11/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Symantec'in 2007 ürünleri piyasada
Symantec'in 2007 ürünleri piyasada

Değişen tehdit ortamında virüsleri hazırlayanlar yepyeni bir tehdit yaratmak yerine var olan tehlikeli kodların varyasyonlarını üretmeyi sıklıkla tercih ediyor.


Bu yaklaşıma karşı Norton AntiVirus 2007 yeni ve güçlü bir teknoloji ile tüm solucan ve virus ailelerinden gelebilecek her yeni tehditi imza beklemeksizin bloklayabiliyor, virüs ve solucan ailelerini tespit ederek yaratıldıkları ve yayılmaya başladıkları andan itibaren bunlara karşı pro-aktif koruma sağlıyor.


Norton Internet Security 2007, Norton AntiVirus 2007' de bulunan tüm özellikleri içermektedir. Yeni phishing koruma özelliği bilinen Web sitelerini buluşsal teknolojisiyle bütünleştirerek kullanıcıları bu sahtekarlık sitelerinden uzak tutmaktadır. Bu üstün niteliklere sahip sahtekarlık saptama teknolojisi kullanıcılara, bilinen ya da bilinmeyen phishing sitelerine karşı `0` saat koruması sağlamaktadır.


Saldırı Önleme özelliliği ile, Windows işletim sisteminde ve diğer yaygın kullanıma sahip uygulamalarda ortaya çıkarılan güvenlik açıklarına karşı güvenli bir kalkan oluşturan Norton Internet Security, ilgili sağlayıcı firmanın güvenlik açığına yama üretip bunu yaymasından çok daha hızlı hareket edebilmektedir. Bu açıklar aracılığıyla bilgisayarları enfekte etmeye ya da saldırmaya çalışan virüsler, solucanlar ve saldırganlar Norton Internet Security 2007 ile sisteme ulaşmadan derhal durduruluyor.


Kullanıcılar böylelikle işletim sistemlerine ve diğer uygulamalara ilişkin yamaları hem istedikleri zaman hem de güvenliklerini riske atmadan bilgisayarlarına uygulama şansına sahip olabiliyor.


Günümüzde kullanılan bir çok güvenlik duvarı uygulaması ve bilgisayarlardaki yazılımlar Internet'e bağlanırken kullanıcılardan onay beklemektedir. Oysa çok az sayıda kullanıcı bu konuda karar verme deneyimine sahiptir ya da detaylarla ilgilenip araştırmak ister.


Norton Internet Security 2007' nin gelişkin güvenlik duvarı ise zararsız uygulamaların Internet'e erişimlerini sağlayacak biçimde kendisi konfigürasyon yaparken, diğer yanda ajan programlar, virüsler, solucanlar, suça yönelik programlar ve saldırganların bilgisayarlardan bilgi hırsızlığı yapmalarını da engeller.

18 yıl önce