|

Teknoloji devleri 10 yaşındaki kızın peşinde

On yaşındaki Samaira Mehta, geliştirdiği oyun ile Google, Microsoft gibi dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin ilgisini çekmeyi başardı. Kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam eden Mehta, kısa sürede kendi şirketini kurarak, Silikon Vadisi’nde konuşmacı oldu.

Yeni Şafak
15:33 - 23/10/2018 Salı
Diğer
Samaira Mehta, sekiz yaşına geldiğinde CoderBunnyz adlı bir oyun geliştirdi.
Samaira Mehta, sekiz yaşına geldiğinde CoderBunnyz adlı bir oyun geliştirdi.

Ülkemizde en fazla futbolda genç yeteneklerin adını duyuyoruz ne yazık ki. On yaşındaki Samaira Mehta ise Silikon Vadisi'nde gelişimi takip edilen bir çocuk programlamacı olarak ünlendi.

Webtekno'nun haberine göre altı yaşında kodlama öğrenen Metha, sekiz yaşına geldiğinde CoderBunnyz adlı bir oyun geliştirdi. Bu oyunun amacı ise diğer çocuklara kodlama yapmayı öğretmek. CoderBunnyz'in duyulmasının ardından Metha, pek çoğu Google'da gerçekleştirilen çocuklara kodlama atölyelerinde görev aldı.


Gerçek PowerPuff Girl

Girdiğii bir yarışmada, tasarladığı kutu oyunuyla 2500 dolar ödül kazanarak dikkat çeken Metha, Cartoon Network'ün reklamcılarının ilgisini çekmiş. Kanalın çektiği "Gerçek Powerpuff Girls" videolarında yer alan Metha'nın şöhreti ve kariyeri o noktadan sonra hızla yükselmiş.

Yaptığı oyun Amazon'da 1000 kopya satan ve 35 bin dolar kazandıran Matha oldukça başarılı bir girişimci. Arkasında ona destek olan gururlu babası Rakesh Mehta var. Mehta da Intel'de ve Oracle'da mühendislik yapmış bir isim.


Matha'nın kurduğu "Evet, 1 Milyar Çocuk Kodlayabilir" girişimi de oyununun okullara bağışlanmasını, böylelikle çocukların kodlama öğrenmesini amaçlıyor. Matha'nın ayrıca oyunlar, robotlar ve kodlama üzerine bir sohbet programı bulunuyor.

Oyununa bir de ek paket yapan ve bunu "Dünyanın ilk yapay zeka masa oyunu" olarak tanımlayan Metha, ileride çalışmak için Google ve Microsoft'un şimdiden radarına girmiş durumda.

#Samaira Mehta
#Google
#microsoft
5 yıl önce