|

Telefon bomba gibi patladı

Kahramanmaraş’ta şarja takılan bir telefon bomba gibi patladı. Patlamanın ardından çıkan yangına mahalle sakinleri ve Cirit ailesi müdahale etti. Olayda yaralanan olmazken, çıkan yangında sadece maddi kayıp yaşandı.

Yeni Şafak
13:39 - 8/07/2018 Pazar
Güncelleme: 13:45 - 8/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Kahramanmaraş’ta şarja patlayarak yangının çıkmasına neden olan telefonun son hali görüntülendi.
​Kahramanmaraş’ta şarja patlayarak yangının çıkmasına neden olan telefonun son hali görüntülendi.

Batarya teknolojisinin gelişmesiyle birlikte mobil cihazlar artık daha hızlı şarj olabiliyor ve kullanıcılarına cihazlarını daha uzun süre kullanma imkanı sağlıyor. Lakin dünyanın önden gelen teknoloji devlerinin tüm yaptığı çalışmalara rağmen bataryalar da yaşanan tek tehlike olan patlamaların önüne ne yazık ki geçilemiyor.

Söz konusu bu patlamalardan etkilenmek istemeyen teknoloji devleri olayların önüne geçmek için elinden geleni yapıyorlar. Lakin bu patlamaların önüne geçemiyorlar. Yaşanan patlamalarda kimi zaman ciddi yaralanmalar kimi zamanda ciddi mal kayıpları yaşanabiliyor. Hatta uyurken telefonu patlayan bir kişi bataryadan çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Bu olaylara benzer bir patlamada Türkiye’de gerçekleşti. Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Ahmet Cirit'in şarja koyduğu telefon, adeta bir bomba gibi patladı. Cirit ailesinin evinde yaşanan patlamayla birlikte yangın çıktı. Hemen jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber mahalleli, yangını söndürmeye çalışan Cirit ailesine yardıma koştu. Ekipler gelmeden mahalle sakinleri ile Cirit ailesi yangını söndürmeyi başardı. Lakin ende yaşanan hasarı gören Ahmet Cirit'in eşi Hatice Cirit sinir krizi geçirerek fenalaştı. Cirit’e sağlık ekipleri anında müdahale etti.

Gelen Jandarma ve itfaiye ekipleri evde inceleme yaptı. Şarja bıraktığı telefonun bomba gibi patlayarak yangına neden olduğunu açıklayan Ahmet Cirit, sanırım telefonun bataryası patladı dedi.

#Ahmet Cirit
#Telefon
#batarya
#patalma
6 yıl önce