|

Tesla Model S'i saniyeler içinde hacklemeyi başardılar

Tesla’nın popüler otomobili Model S, Belçikalı üniversite öğrencileri tarafından hacklendi. Araştırmacılar sürekli olarak internete bağlı olan Tesla Model S’in anahtarını 600 dolarlık bir ekipmanla kopyalamayı başardı.

Yeni Şafak
13:49 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 13:51 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Tesla otomobillerin iç dizaynında dev ekranlı bir bilgisayar yer alıyor. Sürekli internete bağlı olan araçlar bilgisayar korsanlarının hedefi olmaya müsait.
Tesla otomobillerin iç dizaynında dev ekranlı bir bilgisayar yer alıyor. Sürekli internete bağlı olan araçlar bilgisayar korsanlarının hedefi olmaya müsait.

Belçika’da bulunan KU Leuven Üniversitesi’nden araştırmacılar, Tesla Model S’in dijital anahtarını 600 dolarlık ekipmanla hacklemeyi başardı. Wired’da yer alan habere göre sistemin açığı radyo sinyalleri sayesinde bulunabiliyor. Araştırmacıların hazırladığı ekipman, Tesla Model S’in anahtar komutlarını taklit edebiliyor. Raspberry Pi desteğiyle yapılan bu sistemde anahtar olmadan herhangi bir Model S’in kapıları açılıp araç çalıştırılabiliyor.

Araştırmacı Lennert Wouters, “Anahtarları birkaç saniye içerisinde kopyalamak çok kolay. Onları tamamen taklit edip, araçları sessiz bir şekilde ele geçirebiliyoruz” dedi. Tesla’nın her anahtarı araç için özel olarak şifrelenmiş sinyallere sahip. Bu sinyaller, aracın alıcıları tarafından algılanarak sürücüye yetki veriyor.

Tesla Model S’in anahtarını tersine mühendislikle klonlamayı başaran ekip yalnızca Raspberry Pi, Yard Stick One Radio ve Proxmark radio kullandı. Ekibin kötü niyetli kişileri engellemek için kullandıkları diğer donanımı açıklamadığı da söyleniyor. Sistemin toplam maliyeti 600 dolar olarak belirtiliyor.

Aşağıdaki videodan Tesla Model S’in nasıl hacklendiğini izleyebilirsiniz.


#Tesla Model S
#Tesla
#Hack
6 yıl önce