|

Tesla Türkiye'nin açılacağı yer belli oldu

Elon Musk, elektrikli otomobil firması Tesla’nın Türkiye şubesini bizzat gelip açacağını attığı tweet ile duyurmuştu. Dün itibariyle iş ilanları yayınlanan şubenin açılacağı yer belli oldu.

Yeni Şafak
10:30 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:36 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Tesla mağazasının otoparkı.
Tesla mağazasının otoparkı.

Ülkemizdeki faaliyetleri için girişimlerini başlatan Tesla ile ilgili yeni gelişmeler var. İlk olarak servis için ilan veren firma, dün mağazada çalışacak personel için LinkedIn üzerinden ilanlar yayınladı. Tesla’nın mağazasını açacağı yerde bu ilanlarla beraber belli oldu. Aşağıdaki ekran görüntüsünden yeni mağazanın Zorlu Center’da açılacağı görülüyor.

Tesla firması mağazalarında araç satışı, sipariş işlemleri ve otomobillerin konfigürasyonlarını yapıyor. Kullanıcılar beklentilerini ve konfigürasyonu tarif ettikten sonra ödemeyi yapıyor. Siparişi verilen araç belirli bir süre sonrasında sahibine teslim ediliyor.


Tesla'nın fiyatı düşebilir

Aslında ülkemizde Tesla markalı otomobillerin satışı yapılıyor. Çoğunlukla Avrupa’dan getirilen otomobiller ülkemizde aracılar tarafından satılıyor. Türkiye’de şu an satışı yapılan 0km Tesla otomobillerin fiyatları modele göre değişiyor ve 110 bin Euro’dan başlıyor. İkinci elde ise bu rakamlar 77 – 100 bin Euro arası değişiklik gösteriyor. Bu arada ülkemizde şu anda resmi bir servis olmadığı için araçların bakım ve tamir işlemleri yurtdışında yapılıyor.

Satış mağazası ile Tesla'nın Türkiye'deki varlığı resmileşmiş olacak. Ancak Türkiye şartlarına göre oldukça yüksek seviyelerde bulunan Tesla otomobillerin fiyatları, firma resmi olarak temsil edildiğinde düşer mi bilinmiyor. Fiyatlarda biraz da olsa indirim olabileceği düşünülüyor.

Apple’da ilk mağazasını Zorlu’da açmıştı

Apple, Türkiye’deki ilk mağazasını açarken Zorlu Center’ı seçmişti. Lüks markalara ev sahipliği yapan alışveriş merkezi, Apple’dan sonra Tesla’nın da ilk mağazasını açacağı yer olacak.

#Tesla
#Otomobil
#Elon Musk
6 yıl önce