|

Tesla ücretsiz şarj uygulamasına son verdi

Tesla kullanıcılarını üzecek bir karara imza attı. Firma Lüks otomobil modellerini satın alan kullanıcılarına sunduğu ömür boyu ücretsiz şarj kimliğine son verdi.

Yeni Şafak
11:39 - 18/09/2018 Tuesday
Güncelleme: 12:14 - 18/09/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Tesla Supercharge  istasyonu
Tesla Supercharge istasyonu

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, herkesi üzen yeni bir karara imza attı. Lüks model araçlarını satın alan kullanıcılarına Tesla, ömür boyu ücretsiz hızlı şarj garantisi veriyordu. Artık bu kararını değiştirmeye hazırlanıyor.

Tesla, lüks araç segmentin de yer alan araçları satın alan kullanıcılarına ek paket olarak Supercharge istasyonlarından araçlarını ömür boyu ücretsiz şarj edebilme imkanı sunuyordu. Yeni planlamaya göre ise artık bu durum son buluyor. Kullanıcılar araçlarını şarj edebilmek için ücretlerini ödemek zorunda kalacak.


KADEMELİ OLARAK KALDIRACAK!

Musk’ın yaptığı planlamaya göre Supercharge istasyonları kademeli olarak ücretli hale dönüşecek. Şirket ilk aşamada ömür boyu ücretsiz şarj kimliğini aracın üzerinden kaldıracak. Aracı satın alan ve ömür boyu ücretsiz şarj kimliğini alan kullanıcıların hakkı araçlarını sattıkları anda iptal olacak yeni alıcı daha öncesinde ücretsiz şarj etmeye devam ediyordu. Yeni düzenleme ile artık bu paketten yararlanamayacak. Bu hakkını kaybetmiş olacak.

İkinci aşamada ise ömür boyu ücretsiz şarj kimliğini son bulacak. Bu uygulama faaliyete geçtiğinde Supercharge istasyonlarını ücretsiz kullanma dönemi son bulacak.

Tesla’nın araç satışlarına büyük bir katkı sağlayan uygulama kullanıcıları ciddi anlamda üzecek gibi görünüyor. Zira ücretsiz yakıt için bir çok kullanıcı Tesla’nın lüks otomobil segmentine yöneliyordu.

#Tesla
#Supercharge
#ömür boyu ücretsiz şarj kimliği
6 years ago