|

Time Warner-AOL ortaklığı bitti

00:00 - 15/12/2009 Salı
Güncelleme: 22:35 - 11/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Time Warner-AOL ortaklığı bitti
Time Warner-AOL ortaklığı bitti

10 yıl önce gazete ve televizyonların manşetlerini oluşturan haberlerle dünyaya duyurulan Time Warner-AOL evliliği dün resmen sona erdi. turk.internet.com'un haberine göre, AOL hisselerinin bugün yeniden borsada işlem görmeye başlayacağını belirten gözlemciler, zaman içerisinde ISS'in çok değer kaybettiğini ve bugün itibariyle yaklaşık 2.5 milyar dolar pazar değerine sahip olduğunu ifade ediyorlar.


2001 yılında, "eski ve yeni medyayı" birleştiren anlaşma için çevreler,"yüzyılın anlaşması" nitelendirmesini yapmışlardı. Ancak, genişbant teknolojisinin hızlı gelişimine zamanında adapte olamayan AOL, 'sihrini' kaybetmiş, Time Warner'ın sahip olduğu yıldızlarla dolu prodüksiyonları bile şirketin rakiplerini yakalamasına yardımcı olamamıştı.


AOL, sahip olduğu Engadget gibi popüler teknoloji yayınlarına rağmen, reklamdan, internet erişim hizmetlerinden elde ettiğinden çok daha azını kazanabiliyor. 2002'de, 26 milyon kullancısı olan AOL'in bu günlerde 5.4 milyon abonesi bulunuyor. Şirket gelirlerinin yüzde 43'ünü abonelerinden sağlıyor.

14 yıl önce