|

Trump'ın TikTok planına yargı engeli

Trump yönetiminin uzun süredir işleme koymayı planladığı TikTok yasağı yargıçlardan döndü. Washington Bölge Yargıcı Carl Nichols, verdiği kararla ABD'de 12 Kasım'da devreye girecek TikTok indirme yasağını şimdilik askıya aldı.

11:23 - 29/09/2020 Salı
Güncelleme: 11:34 - 29/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Trump yönetimi uzun süredir TikTok'u ABD'li bir şirket satın almazsa kapatacağını söylüyordu. Bu eylem bir yargıca takıldı. ABD'li bir yargıç Trump yönetiminin Apple ve Google online satış platformlarından Çinli video paylaşım uygulaması TikTok'un indirilmesini yasaklayan kararını geçici olarak durdurdu.

  • ABD'nin Washington Bölge Yargıcı Carl Nichols, dün geç saatlerde açıkladığı ihtiyati tedbirle 12 Kasım'da yürürlüğe girecek olan TikTok'u indirme yasağını askıya aldı. Yargıç Nichols'ın kararının yazılı detaylarının bugün açıklanması bekleniyor.

Satın alma Çin'in onayından geçmeli

  • ABD Ticaret Bakanlığı yargı kararına uyacağını belirtirken öte yandan yasağın meşruluğunu savundu. Bakanlık temyiz ile ilgili sorulara cevap vermezken ABD'li şirketlerin TikTok'u satın alma isteği de Çin'e takılmış durumda.

TikTok'un sahibi olan Çinli şirket ByteDance yaptığı açıklamada herhangi bir satın alma anlaşmasının Çin'in onayından geçmesi gerektiğini belirtti.

#TikTok
#ABD
#Çin
3 yıl önce
default-profile-img