|

Türk Hava Yolları’nın logosundaki mesaj

Türkiye’nin önde gelen Türk Hava Yolları'nın logosunun ne anlama geldiğini merak ettiniz mi? Dünyanın önde gelen firmalarının logoları gibi THY’nin logosunun da bir hikayesi ve bir mesajı bulunuyor. İşte Türk Hava Yolları’nın logosunda yer alan tüm detaylar...

Yeni Şafak
10:56 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:57 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Hava Yolları'nın logosu firmanın karakteristik özelliğini tamamen vurguluyor.
Türk Hava Yolları'nın logosu firmanın karakteristik özelliğini tamamen vurguluyor.

Dünyanın önde gelen şirketleri marka isimlerinin yanı sıra tasarladıkları logolara da milyonlarca dolar para harcayarak özel tasarım çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca çeşitli hikayelerin göre birçok anlamın yüklendiği bu logolar bir yandan da şirketlerin en büyük reklam simgelerinden biri haline dönüşüyor. Hatta birçok firma logolarına çeşitli gizli anlamlar dahi yüklenerek kullanıcıların ilgisini toplamayı başarıyor.


Türkiye’nin en büyük havacılık şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları’nın logosu da bir hikayeyi ve birçok mesajı içerisinde barındırıyor. Firmanın kuş tarzındaki logosu tasarlanırken yaban kazlarından esinlenilmiş. Yaban kazlarının uçarken sergilediği figür THY’nin logosunun oluşmasına vesile olmuş.


Yaban kazının tercih edilmesinin en başlıca nedeni ise estetik kaygıdan kaynaklı değil. Bir hava yolu şirketi olan THY’nin yaban kazı figürünü tercih etmesinin en büyük nedeni, söz konusu kuş türünün çok uzun süre yüksekten uçabilme yeteneği.


Bunun yanı sıra firmanın logosunda bir de gizli mesaj yer alıyor. Logoyu çevirdiğinizde firmanın kısaltma adı olan THY harfleri ortaya çıkıyor.

#THY
#Logo
#Gizli mesaj
6 yıl önce