|

Türk mühendislerin geliştirdiği SUV test aşamasında

Otomotiv sektörünün son yıllarda en çok satan modellerini genellikle SUV tarzı araçlar oluşturuyor. Otomobil üreticileri de bu sınıfa daha çok önem vermeye başladı. Yazılımsal geliştirmeleri Türk mühendisler tarafından yapılan SUV ise İstanbul trafiğinde test edilmeye başladı.

14:01 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 14:16 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
AVL firmasının SUV teknolojisi test ediliyor.
AVL firmasının SUV teknolojisi test ediliyor.

Otomobil kullanıcıları her geçen gün SUV sınıfına yönelmeye devam ediyor. Talepteki artışla birlikte üreticiler de stratejilerini bu alana yönlendirmeye başladı. Ülkemizde bulunan teknoloji firmaları ve mühendislerimiz de bu değişimi yakından takip ediyor. AVL Araştırma ve Mühendislik şirketi tarafından başlatılan AR-GE çalışmalarıyla geliştirilen SUV modeli, İstanbul trafiğinde yaklaşık 2 haftadır test ediliyor.

ISO26262 ve AUTOSAR gibi uluslararası standartlara sahip olan SUV modelleri, testlerin tamamlanmasıyla birlikte seri üretime hazır olacak. Üstün teknolojik özelliklere sahip olan aracın dikkat çeken özellikleri arasında 20 farklı vites modunun bulunması yer alıyor. Sürüş kalitesinin iyileştirilmesi için kullanılan farklı algoritmalar sayesinde, araç ortam koşullarına en iyi şekilde adapte oluyor. Hava koşulları, basınç değerleri gibi sürüşün durumunu değiştiren olaylara göre düzenlenmiş olan 20 farklı vites modu, otomobil kullanıcılarını fazlasıyla memnun edeceğe benziyor.

Kullanılan algoritmalar ayrıca aracın el freni, arızalar gibi kontrol mekanizmaları içinde geliştirilmiş. Bu algoritmalar, şoförlerin kullanımını öğrenerek hareket ediyorlar. AVL Türkiye'nin Genel Müdürü olan Serkan İmpram yaptığı açıklamalarda, yapılan testlerle birlikte yazılımların olgunlaştırıldığını testlerin tamamlandığı anda seri üretim aşamasına geçilebileceğini belirtti. Bu aracı bir an önce tamamlamak istediklerini belirten İmpram, projenin tamamlanmasının ardından hibrit ve elektrikli araçlara yönelik çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

#Türk
#Mühendis
#SUV
#Otomobil
#araba
5 yıl önce