|

Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak medya platformuna Kazakistan da katıldı

Albayrak Medya Grubu’yla Azerbaycan’ın Trend Haber Ajansı’nın ortak girişimiyle başlatılan Türk Dünyası Ortak Medya Platformu “Turkic.world” projesine Kazakistan’ın devlet haber ajansı “Kazinform” da katıldı.

11:39 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:42 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Foto: Turkic World.
Foto: Turkic World.

Anlaşma Trend Haber Ajansı başkanı İlgar Hüseynov’un Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan şehrinde Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Kemelbek Oyşıbayev ve "Kazinform" Yönetim Kurulu Başkanı Eldos Naşirali ile yaptığı görüşme sonucunda sağlandı.

  • Türk Dünyası Ortak Medya Platformu’na Kazakistan’ın da katılmasıyla proje Azerbaycan, Türkiye Kırgız, Türkmen, Kazak Türkçeleriyle birlikte Rusça ve İngilizce de olmakla yedi dlde devam ediyor.

Türkçe konuşan ülkeler arasındaki ilişkilerin derinleşmesi ve ortak projelerin yapılması yönünde atılan adımların en önemlilerinden birisi geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in girişimiyle ortaya çıkmıştı. İki ülke arasında ortak medya platformunun kurulması için imzalar atılmıştı. Ortak medya platformunun kurulması yönünde ilk pratik adım ise 24 Mayıs’ta Albayrak Medya Grubu ile Trend Haber Ajansı’nın teşebbüsüyle Bakü’de atılmıştı. Turkic.World (Türk Dünyası) adıyla kurulan ilk dijital projenin tanıtım toplantısına iki ülkeden önemli devlet, siyaset ve medya temsilcileri katılmıştı.

#Türkiye
#Azerbaycan
#Kazakistan
2 yıl önce