|

Twitter CEO'su Jack Dorsey, hisselerinin 1/3'ünü çalışanlarına bağışladı

Dorsey diyor ki: Büyük bir oluşumun küçük bir parçası olmayı, küçük bir oluşumun büyük parçası olmaya yeğlerim.

Yeni Şafak ve
12:25 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 23/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Twitter'ın (ve aynı zamanda Square'in) hem Kurucu Ortağı hem de CEO'su olan Jack Dorsey, son derece önemli bir kararın altına imzasına atarak, kendisine ait Twitter hisselerinin üçte birini -ki bu yaklaşık 200 milyon dolara karşılık geliyor- çalışanları arasında pay edeceğini açıkladı.



Kararının altındaki temel motivasyonun 'insana yatırım yapmak' olduğunun altını çizen Dorsey'in konuya ilişkin attığı

'i şöyle:










Dorsey'in bu kararı almasının sebeplerinden birisi de kuşkusuz geçen haftaki toplu işten çıkarma. Keza Twitter'ın önümüzdeki hafta çeyreklik raporunu yayımlayacağını da atlamamak gerek. Haliyle sadece iyi niyetli değil aynı zamanda oldukça mantıklı ve planlı bir hamle.



Bildiğimiz üzere geçtiğimiz yılın ortasında istifa eden Disk Costolo'nun ertesinde Ekim ayına kadar boş kalan CEO'luk koltuğuna geçici olarak oturan Jack Dorsey geçtiğimiz haftalarda kalıcı CEO olarak seçilmiş ve ayağının tozuyla Twitter'ın toplam iş gücünün %8'ine karşılık gelen 336 çalışan ile yolların ayrılmasına karar vermişti.



Bu arada Dorsey'in bağışının çalışanlarına doğrudan hisse olarak aktarılmayacağının da altını çizelim. Şöyle ki, bağışlanan meblağ çalışanların hisse tazminat fonuna aktarılacak ve tazminat, ikramiye vb. gibi giderler bu havuzdan karşılanacak. Keza bu doğrultuda geçtiğimiz haftaki işten çıkarmaların oluşturduğu zarar da bir dereceye kadar iyileştirilmiş olacak.



#twitter
#sosyal ağ
#sosyal medya
#square
#jack dorsey
9 yıl önce