|

Twitter dolandırıcılara hizmet vermeye devam ediyor

Twitter’ın finans kurumlarının isimlerini kullanan dolandırıcılara sponsorlu reklam hizmeti verdiğini daha öncesinde dile getirmiştik. Şimdi de bir ödeme sistemi olan PayPal’ın ismini kullanan dolandırıcıların Twitter’da reklam verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:21 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:33 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Twitter dolandırıcılık olaylarına karşı hiçbir önlem almıyor.
Twitter dolandırıcılık olaylarına karşı hiçbir önlem almıyor.

İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber kimlik avcılığı olgusu da büyük artış göstermeye başladı. Özellikle dikkat edilmesi gereken bu konu nedeniyle birçok mağduriyet oluşabiliyor. Bunlardan bir tanesi de sosyal medyada gördüğümüz kurum isimlerini kullanan dolandırıcılar.

Twitter’da görülen bir tweette PayPal’ın yaptığı bir tür yılbaşı çekilişi görseli bulunuyor. Bu reklamda kullanıcılardan hesaplarına giriş yaparak hediyelerden birine sahip olma şansına sahip oldukları yazıyor. Bu tweet kısa bir süre içinde silinse de bu tuzağa düşen ve mağdur olan kişiler olabilir.


Dolandırıcılar, banka isimlerini kullanarak açtıkları hesaplarla, istedikleri gibi reklam kampanyaları açarak, reklamlara inanan binlerce kullanıcıyı mağdur ediyor.

Bir çok banka bu durumdan nasibini almış ve binlerce mağdur oluşmuş durumda. Dolandırma amaçlı verilen reklamlarda "sponsorlu" ibaresi yer alıyor ve kullanıcılar bankanın resmi hesabı olduğunu düşünerek reklama tıklayıp, kart veya banka bilgilerini paylaşabiliyor.


Reklamda verilen linke tıklarsanız tıklarsanız bankanın görselleriyle tasarlanmış bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu ekrana şifrenizi girerseniz bilgisayar korsanları hesaplarınızı ele geçiriyor. Şifremi unuttum seçeneğini tıklarsanız da sayfa hata veriyor.

Twitter tarafından markalar ve dolayısıyla kullanıcılar lehine bu konuyla alakalı atılan herhangi bir adım da yok.

#Twitter
#Sosyal medya
#Banka
#Dolandırıcılık
5 yıl önce
default-profile-img