|

Twitter nefret söylemine ve trollere savaş açtı: Bu tweet kullanım dışıdır

Twitter, uzun yıllardır nefret söylemleri ve sahte hesaplarla mücadele etmek için farklı yöntemler deniyor. Platformda özellikle son dönemde karşılaştığımız 'Bu tweet kullanım dışıdır' ibaresi dikkatleri çekiyor. Z Raporu dergisinde yer alan analize göre Twitter artık saldırgan tutum sergileyen, şikayet alan hesapların tweetlerini bu şekilde gizleyecek.

17:03 - 8/07/2019 Pazartesi
Güncelleme: 18:21 - 9/07/2019 Salı
Z Raporu
Twitter geçtiğimiz yıl 70 milyon hesabı askıya aldı.
Twitter geçtiğimiz yıl 70 milyon hesabı askıya aldı.

Twitter, bot ve trol hesapları platformdan uzaklaştırmaya çalışıyor. Sosyal medya platformu özellikle sahte hesaplarla mücadele etmek için uzun süredir aktif olmayan profillere bir bildirim göndererek hesabı doğrulamalarını talep ediyor. Eğer hesap doğrulanmaz veya parola yenilenmezse bu hesaplar tekrar açılamayacak şekilde kilitleniyor. Ayrıca Twitter geçtiğimiz yıl 'Smyte' isimli bir siber güvenlik şirketini satın almıştı.

Twitter tarafından yanlış bilgi yayan ve bu haberlerin yayılmasına yardımcı olan 70 milyon hesabın askıya alındığı açıklandı. Sahte hesaplar konusunda ciddi sorunları olan Twitter'da 50 bin adet Rus kaynaklı bot hesabının 2016 seçimlerini ABD Başkanı seçilen Donald Trump lehinde maniple ettiği biliniyor.

'Bu Tweet kullanım dışıdır'
Bu arada yakın zamanda sıkça karşılaştığımız 'Bu tweet kullanım dışıdır' ibaresi de dikkatlerimizi çekiyor.

Twitter konu hakkında henüz bir açıklama yapmasa da Z Raporu dergisinde yer alan analize göre; saldırgan tutum sergileyen, şikayet alan hesapların tweetleri artık görüntülenemeyecek. Bu durum yalnızca ülkemize mahsus değil dünya genelinde de yaşanıyor. Twitter yönetimi tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da bot ve trol hesaplarla mücadele için alınan bir önlem olduğu düşünülüyor.

Twitter başta olmak üzere diğer sosyal mecralar olan Instagram, Facebook ve Youtube her geçen gün yeni teknolojiler kullanarak sahte hesapları engellemeye çalışıyor. Konuyla ilgili detaylı bir analize Z Raporu dergisinin Temmuz sayısından ulaşabilirsiniz.

#Facebook
#Instagram
#twitter
#sosyal medya
#teknoloji
5 yıl önce