|

Uber’de güvenlik üst düzeye çıkıyor

Özelikle Türkiye’de zor zamanlar yaşayan Uber, yolcuların güvenliği ve hizmet kalitesi için bir dizi güvenlik tedbirleri alma yoluna gidiyor.

Yeni Şafak
09:39 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 09:59 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Uber'e yeni ek güvenlik önlemleri geliyor.
Uber'e yeni ek güvenlik önlemleri geliyor.

Merkezi San Francisco’da bulunan Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi Uber, yolcularına daha güvenli hizmet sunabilmek için dün düğmeye bastı. Güvenlik konusuna oldukça önem veren firma, alacağı yeni güvenlik önlemleriyle hizmetleri daha iyi hale getireceğini duyurdu.


Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, yaptığı duyuruda, her gün milyonlarca kişinin Uber kullandığını ve insanları güvende tutmaya yardımcı olmanın çok büyük bir sorumluluk olduğundan bahsetti.


Uygulama, yolcuların ve şoförün güvenliğine dair bilgilerin bulunduğu ve güvenlik merkezi adı verdikleri ek bir özelliğe sahip olacak. Ayrıca, belirlediğiniz 5 kişiyi “güvenilir kişi” olarak ekleyebilecek, isteğiniz dahilinde yapacağınız yolculuklar bu kişilere bildirim olarak gönderilecek. Bu sayede herhangi bir tehlike anında belirlediğiniz güvenli kişilerinize, sizin ve aracın konum bilgileri paylaşılmış olacak.


Bu kadarıyla yetinmeyen Uber, tek bir tuş ile 911’e direkt erişim sağlayacak ve konum bilgilerinize operatör aracılığıyla ulaşacak. Güvenlik tedbirlerinden sadece yolcular değil, şoför de yararlanabilecek. Bu hizmetin yakın zamanda tüm Uber kullanılan ülkelerde aktif olması bekleniyor


#Uber
#güvenlik
#yolcu
6 yıl önce