|

Uçakta internet kullandı faturayı görünce şoke oldu

Uçak yolculuğu sırasında mobil internetini kullanan blog yazarı inişe geçtiğinde gelen mesajla şoke oldu. Brüksel-Dubai uçuşu boyunca mobil cihazının internetini kullanan yolcu 6 saat 30 dakikalık yolculuk sonunda 5463 euroluk faturayla karşılaştı.

09:43 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 09:45 - 16/04/2019 Salı
Diğer
Uçaklardaki internet kullanımı uydudan gerçekleştiği için operatörler yüksek ücretler yansıtıyor.
Uçaklardaki internet kullanımı uydudan gerçekleştiği için operatörler yüksek ücretler yansıtıyor.

Belçika’da blog yazarlığı yapan bir kişi, Brüksel’den Dubai’ye gitmek için uçağa bindi. 6 saat 30 dakikalık yolculuk boyunca kesintisiz mobil internet kullanan yolcu, uçuş bittiği zaman harcamalarıyla ilgili uyarı mesajını alınca şaşkınlığa uğradı.

Blog yazarı kendisine gelen uyarı mesajındaki rakamı görünce direkt olarak operatörünün müşteri hizmetlerini aradı. Belçika’nın en yaygın operatörünün kullanıcısı olan blog yazarına uçuş sırasındaki internet kullanımı için 5463 euro fatura kesilmişti. Bunun nedeni uçaktaki internet bağlantısının uydu aracılığıyla gerçekleşmesi olarak belirtiliyor.

Fatura 60 euroyu geçtiğinde otomatik olarak tüm harcamaların durdurulduğunu ve kullanıcıya konuyla ilgili bir uyarı mesajı gönderildiğini belirten operatör yetkilisi, 5.463 euroluk faturaya sahip olan talihsiz blog yazarının bu özelliği akıllı telefonundan kapattığını belirtti. İş hayatlarında ilk kez bu tür bir olayla karşılaşan operatör, söz konusu kullanıcı ile görüşeceklerini ve durumu halletmek için bir çözüm yoluna gideceklerini aktardı.

#Uçak
#wifi
#internet
#mobil internet
5 yıl önce