|

Uzmanlar uyardı: Telefonu yavaşlayanlar tehlikede

“Telefonum çok yavaşladı”, “şarjım çok hızlı tükeniyor” şeklinde şikayetleri olanların dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyardı. Kripto para madenciliğinin yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkan bu soruna dair tüm detaylara haberimizde yer verdik. İşte sorunun kaynağı ve bu durumdan kurtulmanın yolu.

Yeni Şafak
11:29 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 11:35 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Kripto para piyasasının gelişmesi bazı olumsuz durumların yaşanmasına neden oldu. Madencilik denilen kripto para üretme işlemi işlemciler ve ekran kartları aracılığı ile yapılıyor. Kripto para madencileri de ucuz yoldan işlemci ve ekran kartlarına ulaşmak için her yolu deniyor.

Son dönemde madencilik sistemi kurmak yerine bazı kötü niyetli hackerlar diğer insanların bilgisayarını ve akıllı telefonlarına sızarak bunları birer kripto maden ocağı haline dönüştürmeye başladı.

UZMANLAR UYARIYOR: TELEFONU YAVAŞLAYANLAR RİSK ALTINDA OLABİLİR!

Cihazlarda yer alan CPU ve CPU’ları yani işlemci ve ekran kartlarının tam performans çalışmasına neden olan madencilik işlemi, son dönemde bilgisayar ve telefon kullanıcılarının cihazımda aşırı yavaşlama var şikayetlerinin artmasına neden oldu.

Özellikle mobil cihaz kullanıcıları “telefonda aşırı yavaşlama var”, “telefonum aşırı ısınmaya başladı” ve “telefonumun şarjı çok hızlı bitiyor” şeklinde şikayetler de bulunmaya başladı. Cihazların işlemcilerinin tam performans çalışmasına neden olan bu virüsler kullanıcının işlem yapmasını engelliyor. Haliyle kullanıcılarda bu sorunlarla karşılaşmaya başlıyor.


BU VİRÜSLER NASIL BULAŞIYOR!

Kötü niyetli hackerler insanların akıllı telefonlarına ulaşabilmek için en çok indirilen mobil oyunları tercih ediyor. Oyunun içerisine saklanan virüs sayesinde hackerlar kişinin akıllı telefonundan kolaylıkla Kripto madencilik yapabiliyor.

Buna örnek olarak Google Play’den milyonlarca kez indirilen Bug Swasher isimli oyun örnek gösterilebilir. Bu oyun sayesinde kötü niyetli hackerlar kripto madencilik için milyonlarca kişinin akıllı telefonuna kolayca erişim izni elde etti.

KRİPTO MADENCİLİĞİ YAPAN ZARARLI YAZILIMDAN NASIL KURTULUNUR!

Akıllı telefon ve bilgisayarları kullanılamaz hale getiren bu zararlı yazımdan kurtulmanın en kesin yolu format atarak bilgisayarınızı tamamen sıfırlamaktan geçiyor. Virüsü bulaştıran uygulamayı tespit edip uygulamayı kaldırmanız çoğu zaman virüsten kurtulduğunuz anlamına gelmiyor. Çünkü uygulamayı kaldırdığınızda uygulama siliniyor. Lakin uygulama ile birlikte virüs cihazınızdan ne yazık ki silinmiyor.

#Kripto mandeciliği
#Telefon
#virüs
6 yıl önce