|

Volkswagen elektrikli otomobil fiyatlarını aşağıya çekecek

Tesla’nın uygun fiyatlı ürettiği Model 3 aracı elektrikli araç piyasasına can suyu olmuştu. Şimdi ise Alman otomotiv devi Volkswagen’in üreteceği uygun fiyatlı araç ile pazar çok farklı bir noktaya taşınacak. Söz konusu atılım hayata geçtiğine fiyatlar hızlı bir şekilde aşağıya düşecek.

Yeni Şafak
15:40 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:45 - 12/11/2018 Pazartesi
Diğer
Volkswagen uygun fiyatlı elektrikli aracını 23 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunacak.
Volkswagen uygun fiyatlı elektrikli aracını 23 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunacak.

Tesla’nın 35 bin dolar seviyesinde sattığı elektrikli otomobili Model 3, elektrikli otomobil pazarında önemli bir atılım oldu. Diğer otomotiv devlerinin atmaya hazırlandığı yeni atılım ile fiyatlar iyiden iyiye aşağıya gelecek.

Fiyat rekabeti başladı!

Techinside’ın haberine göre Tesla her ne kadar çok sayıdaki siparişi üretip yetiştirmekte zorluk yaşasa da rakip otomobil üreticileri de aynı fiyat seviyesinde elektrikli otomobil üretmek zorunda kaldılar.


Şimdi Alman otomotiv devi Volkswagen, elektrikli otomobil fiyatlarını 25 bin dolar altına çekecek bir modelin üzerinde çalışıyor ve planlar yolunda giderse VW’in aracı piyasaya çıktığında 23 bin dolara satılacak. VW’in planlarına göre bu yeni elektrikli otomobilden kısa sürede 200 bin adet üretilecek ve satılacak. Araç, MEB adı verilen bir modüler üretim hattında birleştirilecek. Böylece maliyetleri çok düşecek ve yeni modelleri geliştirirken sadece modülleri değiştirmek yeterli olacak.

#Volkswagen
#Tesla
#Elektrikli araç
5 yıl önce