|

Volkswagen Türkiye’de üretim yapacak

Volkswagen bazı modellerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor. Üreteceği elektrikli araçlarla Tesla’ya rakip olmak isteyen Alman marka, arkasına ABD pazarının en büyük iki markasından biri olan Ford’u almak istiyor. Eğer anlaşma sağlanıyorsa elektrikli araçların pil üretimi Ford’un Gölcük fabrikasında gerçekleşecek.

Yeni Şafak
10:37 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 18:00 - 11/11/2018 Pazar
Diğer
Volkswagen'nin elektrikli aracı I.D
Volkswagen'nin elektrikli aracı I.D

Otomobil markaları arasındaki otonom ve elektrikli araç yarışı, sektörde her geçen gün yeni ortaklıkları gündeme getiriyor. Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla ile rekabete hazırlanan Volkswagen'nin (VW), Tesla ile rekabet konusunda birden fazla planı bulunuyor.

Buna göre, VW yakın bir gelecekte elektrikli araçlarını 20 bin eurodan (22 bin 836 dolar) daha az bir fiyata satışa sunarak Tesla'dan daha fazla araç satmayı hedefliyor. Reuters'in haberine göre, Alman marka pil hücresi üretimi içinse SK Innovation ve Ford ile görüşme halinde.


VW'nin Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı Transporter'in üretiminin, markanın elektrikli vanı ID Buzz'a yer açmak için Ford Otosan'ın Transit üretimini gerçekleştirdiği Gölcük fabrikasına kaydırabileceği belirtiliyor. VW'nin söz konusu planı hayata geçirmek için yönetim kurulunun yarısını oluşturan işçi sendikalarını ikna etmesi gerektiği ifade ediliyor.

#Volkswagen
#VW
#Ford
#Tesla
5 yıl önce