|

Volkswagen'in otonom Golf'leri yola çıkmaya hazırlanıyor

Volkswagen sürücüsüz otomobil teknolojisi için Golf modellerini Almanya sokaklarına çıkarmaya hazırlanıyor. Otomotiv devi yeni nesil elektrikli ve otonom e-Golf modellerini, gerçek dünya deneyimi için şehir trafiğine çıkaracak.

11:41 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:44 - 8/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Volkswagen'in sürücüsüz e-Golf modelleri.
Volkswagen'in sürücüsüz e-Golf modelleri.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in 2025 yılında otonom sürüş planlarını hayata geçirmesi için bolca uğraşması gerekiyor ve firma bu çabalarını hızlandırdı. Otomobil üreticisinin otonom e-Golf sürümleri Hamburg'da gerçek Dünya şartlarında denemeye hazırlanıyor. Sürücüsüz araçların büyük şehir trafiğindeki ilk testleri olacak. Bu araçlar Seviye 4 (çoğu durumda tamamen otonom) olarak tanımlıyorlar ve bir "dijital test alanının" yaklaşık 3 kilometrelik bir bölgesinde, geri kalan herkes gibi trafik şartlarıyla mücadele ederek seyahat ediyor.


Güvenlik için sensörlerle donatıldı

Araçlar, aralarında 14 kamera, 11 lazer tarayıcı, 7 radarın bulunduğu sensörlerle ve yüksek işlem gücüne sahip çiplerle donatılacak. Her ne kadar bunun anlamı teknolojinin henüz erken dönemlerinde oldukları olsa da, yayalar ve o kadar dikkatli olmayan arabalar tarafından kaza yapmalarını engellemek için bütün bunlara ihtiyaç duyulacak.

Volkswagen deneyimini tüm platformlara aktaracak

Bu testin büyük sonuçlar ortaya çıkarması bekleniyor. Volkswagen, bu testlerden öğrendiklerini "müşteri merkezli hizmetlerde" kullanmayı planlıyor. Bunun anlamı da gelecekte bireysel olarak alabileceğiniz arabalardan araç paylaşım (veya taksi) hizmetlerine kadar her alanda kullanılabilecek olması. Tabii ki bunun uzun bir zaman alacağını da belirtmekte fayda var. Firma, yola ciddi bir şekilde çıkmadan önce tam otonomluğu (Seviye 5) desteklemeyi hedefleyecek ve bunun için de en azından birkaç şehrin desteğine ihtiyaç duyacak.

#volkswagen
#Golf
#Otonom
#sürücüsüz
5 yıl önce