|

Volvo'dan yeni güvenlik önlemi

Volvo, araç güvenliği için yeni geliştirdiği Care Key teknolojisini tanıttı. Güvenli otomobil paylaşımı için tüm otomobillerde yer alacak olan Care Key, otomobilin hızını sınırlamanıza imkan veriyor.

Yeni Şafak
10:55 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 10:59 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Volvo Cars'ın yeni anahtar konsepti.
Volvo Cars'ın yeni anahtar konsepti.

Dünyanın en güvenli araçlarını üretmesiyle bilinen Volvo, yeni güvenlik teknolojisiyle gündeme geldi. Birden fazla kişi tarafından kullanılan otomobiller için hız sınırlamasına izin veren Care Key isimli anahtar tanıtıldı. Care Key, birkaç yıl içinde Volvo’nun tüm modelleri için standart hale gelecek.

İskandinav üretici tarafından yapılan açıklamaya göre Care Key, Volvo kullanıcılarının otomobillerini diğer aile bireylerine veya genç kullanıcılara ödünç vermeden önce otomobilin azami hızını sınırlandırmayı sağlıyor.


Volvo, bu ayın başında yüksek hızlı araç kullanmanın tehlikelerine dikkat çekmek için 2020 yılından itibaren tüm araçlarına 180km/s hız limiti getireceğini duyurmuştu.

Volvo Cars CEO’su Hakan Samuelsson, şirket olarak otomobil üreticilerinin sürücülerin davranışlarına etki edecek teknolojiler kullanma ve hatta bunu zorunluluk getirme hakkına sahip olup olmadığına dair bir tartışma başlatmıştı.

#Volvo
#care key
#güvenlik
#otomobil
5 yıl önce