|

Vücut ısısıyla kripto para üretiliyor!

Kripto para piyasasındaki yükseliş pek çok şirketin de bu yönde ilginç projelere girişmesine neden oluyor. Hollanda’da IoHO adlı bir şirket, vücut ısısını enerjiye çevirerek kripto para üretti.

Yeni Şafak
16:54 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 16:59 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Bu giysiyle vücut ısısı enerjiye dönüştürülüyor.
Bu giysiyle vücut ısısı enerjiye dönüştürülüyor.

Milyonlarca takipçisi olan ve gösterime girdiği dönemde adeta ortalığı kasıp kavuran Matrix filmi denince birçok insanın aklına aynı tablo gelir: İnsanların bağlı olduğu makineler ve insan tarlaları. Peki bu insanlar makinelere neden bağlıydı? Elbette makineler yüzünden. Olayı daha iyi anlamak için Matrix filminin konusuna bakalım:

  • İnsanlar ve makineler arasında büyük savaşlar çıkmıştı ve makineler gücünü doğrudan Güneş’ten alıyordu. Bu nedenle insanlar bir silah kullandı ve gökyüzü tamamen karanlığa büründü. Güneş ile temasları kesilen makineler bu kez enerji olarak insan vücudunu kullandı ve vücut ısısından faydalanarak kendilerine enerji sağladı.

İşte Matrix filmindeki makinelerin yaptığını günümüzde Hollanda’da IoHO adlı bir şirket yaptı. Vücut ısısını enerjiye çevireren bir giysi geliştiren şirket, bu yöntem sayesinde kripto para üretti. Proje kapsamında insan vücudunun fazlalık ısısını elektrik enerjisine çevrilerek, kripto para üretiliyor.


IoHO şimdiye kadar bu yöntem ile 17 bin dijital para kazanıldığını belirtiyor. 2015 yılında kurulan şirket ana hedefini yapay zekaya karşı insanın gücünü artırmak olarak gösteriyor.


#Kripto para
#Vücut enerjisi
6 yıl önce