|

WhatsApp bazı cihazlardan desteğini çekiyor

WhatsApp, her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı cihazlardan desteğini çekti. Nokia S40 serisinden desteğini tamamen kesen WhatsApp'ın bazı işletim sistemlerinde kullanımı da yakında sona erecek.

Yeni Şafak
15:53 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 15:59 - 1/01/2019 Salı
WhatsApp'ın 1.2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.
WhatsApp'ın 1.2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp bu sefer platforma entegre ettiği yeni özelliği ile değil kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyecek bir haber ile gündemde.

Zira WhatsApp önümüzdeki dönemde bir modele verdiği desteği çekecek ve o telefonda WhatsApp güncellemeleri kullanılamayacak. WhatsApp, bugünden itibaren Nokia S40 serisini desteklemeye son veriyor

  • Facebook ayrıca WhatsApp'ın Android 2.3.7 ve daha eski sürümlere sahip akıllı telefonların da 1 Şubat 2020 itibari ile desteğini sonlandıracağını açıkladı. iOS 7 işletim sistemini kullanmaya devam eden iPhone'lar da yine 1 Şubat 2020 itibari ile WhatsApp tarafından desteklenmeyecekler.
WhatsApp'ın desteğini çektiği işletim sistemleri

Bu değişikliğin hayata geçmesinin ardından kullanıcıların Android 4.0 ve üzeri, iOS 7 ve üzeri ile Windows Phone 8.1 ve üzeri işletim sistemlerine sahip bir cihaz bulundurmaları gerekecek. Yani eski bir işletim sistemine sahip cihaz kullananlar kısa süre içerisinde WhatsApp’tan mahrum kalabilir.

#Whatsapp
#sosyal medya
#nokia
5 yıl önce