|

WhatsApp hatası eski numaranıza ait mesajları başkasına gönderiyor

WhatsApp, kullanıcılarını yakından ilgilendirecek çok ilginç bir hatayla sosyal medyanın gündemine oturdu. Yeni bir hat ve yeni bir telefon ile WhatsApp’a giriş yapan Abby Fuller isimli kullanıcı uygulamanın içinde farklı bir kişiye ait mesajlaşmalarla karşılaştı.

Yeni Şafak
13:26 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 14/01/2019 Pazartesi
WhatsApp
WhatsApp

Bir Amazon çalışanı olan Abby Fuller Twitter’da yeni bir akıllı telefon ve SIM kart aldığı halde cihazda farklı bir kişiye ait WhatsApp yazışmalarıyla karşılaştı. Fuller, cihazın ya da SIM kartının ikinci el olmadığını ve sıfır aldığı konusunda net. Fullar’a göre bu mesajlar, hattın bir önceki sahibine ait olabilir. Eğer böyle bir şey söz konusuysa haklı olarak kendisinin eski numarasına ait mesajların başkasına gitmesinden endişelendiğini dile getirdi.


WhatsApp numara değişimine izin veriyor

İlginç olan bir diğer konu WhatsApp Web’in sitesinde numara değiştirmeyle ilgili olarak, “eski hesabınızı silmenize gerek yok. Başarılı bir şekilde Numara Değiştir özelliğini kullandıktan sonra, eski hesabınız otomatik olarak silinecektir” şeklinde bir notun bulunması.

Ayrıca yine WhatsApp web sitesinde telefon değiştirme ile ilgili olarak, ‘’Eski hesabınızı silmeyi unutmayın. Ancak, hesabınızı silmediyseniz ve artık eski telefonunuza erişiminiz yoksa, üzülmeyin. Eğer eski telefon numaranızın yeni sahibi 45 gün sonra WhatsApp'ı yeni telefonunda aktive ederse, o telefon numarasına bağlı olan tüm hesap bilgileriniz tamamen silinecektir.’’ şeklinde bir bilgi bulunuyor.

İlginç bir teori var

Bu iki bilgiyi özetlemek gerekirse WhatsApp, eski bir numaraya ait WhatsApp sohbet geçmişini 45 gün içinde kalıcı olarak siliyor. Fakat Fuller, sahip olduğu numaranın bir önceki sahibine ait mesajları almış.

Konuyla ilgili teoriler arasında en mantıklı olanı; söz konusu mesajların, numaranın eski kullanıcısı WhatsApp hesabını devre dışı bıraktıktan sonra gönderilmiş olduğu yönünde. Bu nedenle de mesajlar numaraya yeni bir WhatsApp hesabı bağlanmasıyla iletilmiş. WhatsApp konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmış değil.

#WhatsApp
#sosyal medya
#akıllı telefon
5 yıl önce
default-profile-img