|

WhatsApp mesajlarınıza artık kimse ulaşamayacak

WhatsApp biyolojik güvenlik dönemine geçiyor. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, platformuna Face ID ve Touch ID özelliğini eklemeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
11:25 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
WhatsApp'ın biyometrik güvenlik önlemi bazı kullanıcıların canını sıkacak.
WhatsApp'ın biyometrik güvenlik önlemi bazı kullanıcıların canını sıkacak.

WhatsApp’a biyolojik güvenlik geliyor. Popüler mesajlaşma uygulamayası WhatsApp, biyometrik girişi sistemini platformuna eklemeye hazırlanıyor. Başlangıçta iOS kullanıcıları için sunulacak özelliğin yakın zamanda android cihazlara da eklenmesi bekleniyor.


WHATSAPP MESAJLARINIZI TOUCH ID VE FACE ID İLE KOUYACAK!

Mobil cihazların biyolojik güvenlik sistemlerine adapte olmaya hazırlanan WhatsApp, iOS kullanıcıları için biyolojik güvenlik sistemini platformuna ekliyor. Başlangıçta iOS kullanıcıları için sunulan bu özellik sayesinde mesajlaşma platformunun güvenlik seviyesi üst düzeye taşınacak. Cihazlarda kullanılan Face ID ve parmak izi sensörü ile WhatsApp’ınızı güvenlik altına almanızı sağlayacak özellik sayesinde dışarıdan birinin mesajlarınıza ulaşması artık mümkün olmayacak.


Platforma eklenen bu özellik, güvenlik tarafının haricinde aklında bazı soru işaretlerine neden oldu. Gün içerisinde çok sık kullanılan uygulamayı kullanıcıların her açmak istediğinde karşısına çıkacak güvenlik duvarı rahatsız edici bir hal alacağı belirtiliyor.

UYGULAMA NASIL AKTİF EDİLİYOR!

Yeni özellik ile birlikte WhatsApp’ını Face ID ve ya parmak izi sensörü ile güvenlik altına almak isteyen kullanıcıların ayarlar kısmına giderek ‘Require Face ID’ ve ya ‘Require Touch ID’ özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Daha sonrasında cihazınızda kullandığınız biyometrik güvenlik imzanız ile WhatsApp entegre halde çalışmaya başlıyor.


Güvenlik duvarını aşma konusunda bir aksilik yaşanması durumunda ise atadığınız güvenlik parolanız WhatsApp’a girmenize yardımcı oluyor. Zira parmak izi sensörleri ve yüz tanıma sistemleri çeşitli durumlarda bazı aksilikler yaşanmasına neden olabiliyor.

Belirtilen özellik şimdilik iOS için kullanıma sunulacak. Güncellemenin ise ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz bir bilginin yer almadığını da belirtmekte fayda var.

#WhatsApp
#Biyometrik güvenlik
#Face ID
#Touch ID
6 yıl önce