|

WhatsApp ve Instagram'da olan özellik Facebook'a geliyor

Mark Zuckerberg’in mesajlarını gizli olarak silmesinin ortaya çıkmasından sonra Facebook Messenger’a mesajları iki taraftan da silme özelliği geliyor.

Yeni Şafak
13:58 - 9/04/2018 الإثنين
Güncelleme: 14:01 - 9/04/2018 الإثنين
Diğer
Facebook, satın aldığı diğer sosyal medya platformlarındaki mesajları silme özelliğini Messenger'a getiriyor.
Facebook, satın aldığı diğer sosyal medya platformlarındaki mesajları silme özelliğini Messenger'a getiriyor.

Cambridge Analytica skandalı ortaya çıktığından beri zor günler geçiren Facebook’un başı beladan kurtulmuyor. Geçtiğimiz hafta Mark Zuckerberg’in Facebook üst düzey yöneticileriyle yaptığı yazışmalarının silindiği ortaya çıkmıştı. Bir Facebook kullanıcısının 2010 yılında Zuckerberg ile mesajlaşmalarının her iki taraftan da kaybolduğunu bildirmesiyle gün yüzüne çıkan olay şirket tarafından doğrulandı.

Facebook’tan yapılan açıklamada bu olay için şu sözler yer aldı, "Sony Pictures'ın e-postaları 2014'te hacklenince yöneticilerimizin iletişimini korumak adına çeşitli değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Bunlar, Mark'ın mesajlarındaki mesajlaşma süresini sınırlandırmayı da içeriyordu. Mesajları korumak için yasal yükümlülüklerimize tam olarak uyuyoruz."

Sosyal medya platformu bu açıklamada kullanıcıların gelen kutularından bu mesajların neden kaybolduğu ya da kullanıcılara bu olayın açıklanmadığını belirtmedi. Bu olay kullanıcıların güvenliğinin ihlal edildiği tartışmalarına yol açtı.

İkinci skandalın ardından WhatsApp ve Instagram’da olan mesajları her iki taraftan silme özelliğini Messenger’a geleceği açıklandı. Facebook tarafından bu özelliğin yayına alınacağı tarih şu an için açıklanmadı.



#Facebook
#Messenger
#özellik
٪d سنوات قبل