|

WhatsApp’ta dolaşan seçim mesajı yalanlandı

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, özellikle son günlerde seçimle beraber artan sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkati çekti. Sürekli olarak paylaşılan sahte mesajlardaki linklerin açılmaması gerektiğini Twitter üzerinden yazdı.

Yeni Şafak ve
15:01 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:21 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
WhatsApp başta olmak üzere tüm uygulamalar üzerinden sahte mesajlar sürekli olarak paylaşılıyor.
WhatsApp başta olmak üzere tüm uygulamalar üzerinden sahte mesajlar sürekli olarak paylaşılıyor.

Sosyal medyada ve mesajlaşma uygulamalarında sürekli olarak paylaşılan mesajlar aslında kötü niyetli kişilerin eklediği linkleri barındırıyor. İnternetin kullanımının yaygınlaşması ve akıllı telefonların hayatımızın her alanında olmasıyla birlikte virüsler çok daha büyük tehlikelere yol açabiliyor. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, bu mesajlarla ilgili olarak Twitter’dan bir uyarıda bulundu.

BTK Başkanı tarafından paylaşılan tweette bu sahte mesajların örnekleri de yer alıyor. Sayan, sürekli olarak dolaşıma sokulan ve gerçeği yansıtmayan içeriklerin başkaları ile paylaşılmadan önce kontrol edilmesinde fayda olduğunu dile getirdi.


Özellikle seçim döneminde artan ve kötü niyetli kişiler tarafından dolaşıma sokulan mesajlara karşı daha dikkatli olmanızı öneriyoruz. Aynı mesaj farklı kişi ve gruplar üzerinden size ulaşıyorsa bu bilginin doğruluğunu güvenilir kaynaklardan kontrol etmenizde fayda var.

#Twitter
#BTK
#Ömer Fatih Sayan
#Whatsapp
#dezenformasyon
6 yıl önce