|

WhatsApp'ta erişim sorunu yaşandı

Milyonlarca insanın kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bir süre erişim sağlanamadı. BTK Başkanı Sayan "Whatsapp servislerinde küresel boyutta bir teknik arıza olduğu USOM tarafından raporlandı. Ülkemiz de bu kesintiden etkilenmekte. 2018 Yerli ve milli yazılımların yılı olacak. Mutlu yıllar" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
23:06 - 31/12/2017 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 31/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
WhatsApp uygulaması
WhatsApp uygulaması

WhatsApp'a dünya genelinde erişim sorunu yaşandı. Milyonlarca kişi WhatsApp'a yaklaşık bir saat kadar giriş yapamadı.

'Bağlantınızı kontrol edin'
uyarısı veren WhatsApp için çok sayıda kişi Twitter ve Facebook üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Problemin dünya genelinde yaşandığı belirtildi. Yaşanan bağlantı sorununa ilişkin WhatsApp yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji uzmanları, mesajlaşma uygulamasının dünya genelinde yoğun bir şekilde kullanılmış olmasından dolayı çökmüş olabileceğine işaret etti.

BTK Başkanı'ndan açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan "Whatsapp servislerinde küresel boyutta bir teknik arıza olduğu USOM tarafından raporlandı. Ülkemiz de bu kesintiden etkilenmekte. 2018 Yerli ve milli yazılımların yılı olacak. Mutlu yıllar..." ifadelerini kullandı.

1 milyardan fazla kullanıcısı var!
Whatsapp 180'den fazla ülkede
1 milyardan fazla
kişi kullanıyor.
WhatsApp, yaklaşık 10 yıl önce Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014'te
19 milyar dolar karşılığında
Facebook'a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak çalışmaya devam ediyor.
#WhatsApp
#Erişim
6 yıl önce