|

WhatsApp'tan iPad kullanıcılarını sevindirecek haber

WhatsApp sürekli yeni güncellemeler yaparak kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma platformunun hem iOS hem de Android için hazırladığı beta sürümünde birçok sürpriz özellik olduğu ortaya çıktı.

15:39 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 15:45 - 9/04/2019 Salı
Diğer
WhatsApp beta güncellemesi yeni özelliklerle geliyor.
WhatsApp beta güncellemesi yeni özelliklerle geliyor.

Milyarlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp, hem iOS hem de Android platformları için yeni güncellemesinin beta versiyonunu yayınladı. Güncellemeyle birlikte Android beta uygulamasına sesli mesaj seçimi ve grup yöneticileri için sık iletilen mesajları engelleme özelliği eklenirken, iOS uygulaması için iPad desteği eklendi.

Android için sesli mesaj ve sık iletilen mesajlara kısıtlama

Bilindiği üzere WhatsApp üzerinden sahte haberlerin yayılmaması için büyük bir çaba sarfediyor. Sık iletilen mesajları engelleme özelliği, herhangi bir kullanıcının dahil olduğu WhatsApp grubunda daha önce en az 4 defa iletilmiş bir mesajın iletilmesini engellemeye yönelik. Ancak bu özelliği yalnızca grup yöneticileri kullanabiliyor.


Sesli mesaj seçme özelliği ise genel olarak WhatsApp’ta ses dosyası gönderme arayüzünün güncellenmesine odaklanıyor. Yeni özellik ile birlikte WhatsApp üzerinden bir ses dosyası göndermek için ses dosyasının adını ve albüm resmini görüntüleyebilecek, ayrıca aynı anda 30 adete kadar ses dosyasını gönderebileceksiniz.


iPad kullanıcılarına müjde

iOS beta uygulamasına gelen güncelleme ise WhatsApp için iPad desteği sağlıyor. Dahası, iPad üzerinden WhatsApp’ı açtığınızda bölünmüş ya da yan çevrilmiş ekranlar için destek ile karşılaşıyorsunuz. WhatsApp’ın iPad’deki yan çevrilmiş arayüzünün WhatsApp Web’e benzediğini söyleyebiliriz.

#WhatsApp
#Android
#iOS
#iPad
5 yıl önce