|

Windows 10'a SMS gönderme özelliği geliyor

Windows 10, yeni güncellemeyle beraber kısa mesaj görüntüleme ve yanıtlamaya imkan sağlayacak. Android cihazları bilgisayara entegre eden ‘Your Phone’ özelliğiyle Windows 10 yüklü bilgisayar üzerinden gelen çağrıları yanıtlamak, arama yapmak ve kısa mesajları okuyup yönlendirmek mümkün.

Yeni Şafak
10:44 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:50 - 12/09/2018 Çarşamba
Windows 10, dünya genelinde 700 milyon bilgisayarda yüklü.
Windows 10, dünya genelinde 700 milyon bilgisayarda yüklü.

Windows işletim sistemi önümüzdeki ay büyük bir güncelleme alacak. October 2018 Update ile beraber gelecek yeniliklerden en önemlisi ‘Your Phone’ olacağa benziyor. Akıllı telefonunuzu bilgisayara entegre ederek telefonla yapabildiğiniz tüm işlemleri bilgisayardan halledebileceksiniz. Gelen aramalara cevap vermek, arama yapmak, kısa mesaj gönderimi ve daha birçok telefon işlevini bilgisayar üzerinden yapmak mümkün olacak.

  • Telefonunuz adlı uygulama bir süredir Windows Store üzerinden indirilebiliyor ve kullanılabiliyordu ancak geliştirme aşamasında olan uygulamanın işlevi henüz sadece telefonun galerisinde son çekilmiş fotoğraflara bilgisayar üzerinden göz atabilmekle sınırlıydı. Şimdi ise Microsoft, Telefonunuz uygulamasını güncelleyerek kısa mesajları bilgisayar üzerinde görüntüleme ve yanıtlama özelliğini ekledi.


Microsoft bu yeniliği getiren ilk plarform değil. Apple kullanıcıları iOS cihazları ile MacOS bilgisayarları arasında çağrı ve kısa mesaj yönetimi gibi işlemleri uzun bir zamandır yapabiliyordu. Google ise Android Messages uygulaması için web arayüzünü kısa bir süre önce kullanıma sunmuştu.

"Telefonunuz" uygulaması, Windows Insider ekibinin kullanımına Mayıs ayında sunulmuştu. Geçtiğimiz Microsoft, Cuma günü Insider programı dahilindeki kullanıcılara SMS özelliğinin kullanıma açılacağının müjdesini vermişti. "Telefonunuz" uygulaması, Insider programında sınanıp geliştirildikten sonra Ekim 2018 güncellemesinin yayınlanması ile tüm kullanıcılara açık olacak.

#Windows
#Microsoft
#Kısa Mesaj
6 yıl önce