|

Windows 7 Microsoft’u büyük zarara uğrattı

Microsoft, en yeni işletim sistemi olan Windows 10’nun kullanım oranlarından oldukça şikayetçi. Bunun başlıca sebebinin Windows 7 olduğu düşünülüyor. Hala birçok kullanıcı Windows 7’den vazgeçebilmiş değil. Peki, nasıl oluyor da Windows 7 kullanım oranları yüksekken Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 kullanım oranları düşük? İşte cevabı.

Yeni Şafak
10:44 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 11:00 - 3/07/2018 Salı
Microsoft, Windows 10 kullanım oranlarından pek memnun değil. Windows 7 tercih eden kullanıcılar Windows 10 sürümünden vazgeçiyor.
Microsoft, Windows 10 kullanım oranlarından pek memnun değil. Windows 7 tercih eden kullanıcılar Windows 10 sürümünden vazgeçiyor.

Analiz firması StatCounter tarafından yapılan Windows kullanım oranları araştırması çok ilginç sonuçları ortaya koydu. Yayınlanan araştırmaya göre Haziran ayı Windows 10 kullanım oranı yüzde 46.75 ile lider konumda.

Windows 10'dan altı yıl önce tanıtılan Windows 7 ile sıkı rekabet içerisinde olan Windows 10, Haziran ayındaki kullanıcıların bir kısmını Windows 7'ye kaptırmış gibi gözüküyor. Çünkü bir önceki aya göre Windows 7 kullanım oranını yüzde 39.44'ten 39.63'e yükseltmiş durumda. Microsoft ise bu durumdan hiç memnun değil.



Neden Windows 7?

Microsoft, Windows 7 için güvenlik güncellemesi desteğini 2020 yılında keseceğini duyurdu. Ayrıca Windows 7 daha klasik bir arayüze sahip olmayı tercih ediyor.

Ancak Microsoft ise tasarım konusunda yeniliklere gitmekte ısrarcı. Örneğin; Windows 8, bu tasarım değişikliğine uğrayan ilk yazılım oldu ancak kullanıcılar bu yenilikten pek hoşlanmadı. Ardından çıkan Windows 8.1 ise biraz daha toparladı kendini fakat kullanıcılar bu tasarıma pek alışamadı.

Ancak Microsoft, Windows 10'u daha kullanıcı dostu geliştirdi ve kullanıcılara, önceki işletim sistemlerinde en çok sevilen özellikleri geri getirecek şekilde uyarlama konusunda müthiş bir iş çıkardı. Fakat yine de Windows 7 kullanıcılarının yükseltme yapması bir hayli zor gözüküyor.

2020 yılının Ocak ayından itibaren güncelleme almayacak olan Windows 7'nin yine de pazarın büyük bir kısmına hitap edeceği düşünülüyor.

#Microsoft Windows
#Windows 7
#Windows 10
6 yıl önce