|

Xiaomi'nin katlanabilir ekranlı telefonu sızdırıldı

Huawei ile Samsung’un katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor fakat Xiaomi’nin de bu pazara gireceği yönünde bir söylenti bulunmuyordu. Dün sosyal medyada paylaşılan videodaki katlanabilir ekranlı cihazın Xiaomi’ye ait olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
10:16 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Xiaomi'nin olduğu iddia edilen katlanabilir ekranlı cihaz.
Xiaomi'nin olduğu iddia edilen katlanabilir ekranlı cihaz.

Akıllı telefon pazarı her yıl farklılaşıyor ve üreticiler yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de katlanabilir ekranlı telefon konseptleri. Samsung’un Kasım ayında sergilediği katlanabilir akıllı telefon prototipi, bu teknolojinin nasıl olacağı hakkında fikir edinmemizi sağlamıştı. Ayrıca Huawei’nin de bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor.


Akıllı telefonlarla ilgili sızıntıları paylaşan Evan Blass dün katlanabilir ekranlı bir cihazın videosunu yayınladı. Blass, cihazın Xiaomi’ye ait olduğunu iddia ediyor.

Video’da aynı Samsung’un katlanabilir cihazı gibi tablet boyutlarında büyük ekranlı bir cihaz görünüyor. Cihazın ekranı, akıllı telefon moduna geçmek istendiği zaman sağ ve soldan arkaya doğru kıvrılarak tek ele sığabilecek boyutlara ulaşıyor. Video karanlık bir ortamda kaydedildiği için diğer detayları göremiyoruz.

#Akıllı telefon
#Xiaomi
#Samsung
#Huawei
5 yıl önce